Moderátoři: numismat, smith

Profilový obrázek
pavelgregor

Moderátor

Zaregistrován:
23. 6. 2007

Vytvořeno:
29. 12. 2015, 17:49

Ano. Vypadá to na dobové falzum vídeňského feniku z mincovny Vídeň Nové Město.
Originál by byl Koch B140.
Hlavně nečistit. Zničilo by se pokovení.

JP2

Uživatel

Zaregistrován:
14. 12. 2013

Vytvořeno:
29. 12. 2015, 18:43

Pane Gregore děkuji za určení.

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

Vytvořeno:
30. 12. 2015, 08:28

Pouze nevyznamne doplnim. Podle vzhledu se pravdepodobne jedna o zarove pocinovani medeneho strizku, ale pravy stav veci s jistotou odhali az analyzy (neni vyjimkou vysoky obsah stribra, obcas se ukaze vysoky obsah rtuti i tam, kde se primarne nejedna o amalgamacni pokoveni, obcas je i ve vetsi mire nez je obvykle pritomne olovo - a to jsou jen ty nejbeznejsi nuance, ktere nelze odlisit okem). Pokud by nevadilo poslat mi kvalitnejsi foto (sberatel.com zmensuje) se svolenim k pripadnemu publikovani nekdy v budoucnu, pripadne i nezavazny prislib k zapujceni pro nedestruktivni analyzy nekdy v budoucnu, budu moc rad (az prijde cas, ozval bych se). Jinak to plati pro vsechny, co maji dobova falza, nevadi jim jejich zapujceni a opublikovani (odmenou jim jsou vysledky analyzy). Coz mi jinak pripomina - na kratsi clanek o falzech videnskych feniku uz s greggym cekame dva roky (mozna dele) a docela by mne zajimalo, co s nim bratia tak dlouho delaji. Greggy, tys byl ted v Hlohovci, nevis, co je s predminulymi prispevky, proc jeste nejsou venku, byt uz byla dalsi konference?

Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

Vytvořeno:
30. 12. 2015, 10:05

oliver napsal/a:

... Coz mi jinak pripomina - na kratsi clanek o falzech videnskych feniku uz s greggym cekame dva roky (mozna dele) a docela by mne zajimalo, co s nim bratia tak dlouho delaji. Greggy, tys byl ted v Hlohovci, nevis, co je s predminulymi prispevky, proc jeste nejsou venku, byt uz byla dalsi konference?

Mňa osobne to dosť mrzí a mám s tým veľký problém. Všetky príspevky z prvej konferencie vyjdú v Slovenskej numizmatike XX., na ktorú osobne nemám dosah. Už rok mi od Jana chodí odpoveď, že už to vylezie každým mesiacom, tak neviem. On tam má nejaké problémy s tým, čo je na Slovensku celkom bežný jav.
Ale teraz už aj ja naozaj očakávam, že zborník vylezie, očakávam ho v januári, hneď roztrúbim do sveta novinu o jeho narodení.
Aj toto je jeden z dôvodov, prečo budú príspevky z druhej konferencie publikované v samostatnom zborníku z konferencie, ktorého prípravu, výrobu a vydanie som si zobral na starosti sám. Nebudem na nikoho odkázaný a pod. Len dúfam, že tento zborník neuvidí svetlo sveta skôr, ako SLN XX. 😳

JP2

Uživatel

Zaregistrován:
14. 12. 2013

Vytvořeno:
30. 12. 2015, 10:16

Oliver kam mám poslat to lepší foto?

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

Vytvořeno:
30. 12. 2015, 11:07

Ahoj Archy, moc diky za odpoved. No, ozbrojime se trpelivosti a uvidime. Vsak i zde v CR ma vetsina periodik maslo na hlave co se tyce vcasneho vydavani.

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

Vytvořeno:
30. 12. 2015, 11:12

JP2
Oliver kam mám poslat to lepší foto?

Diky moc za ochotu, mail bych mel mit v profilu, staci kliknout na moji prezdivku u ikonky. Pokud to z nejakeho duvodu nefunguje, mam mail na centrum.cz, pred zavinacem je stejny nick jako mam zde (cely mail nepisu zamerne kvuli robotum vykradajicim emailove adresy).

Dirgas666

Uživatel

Zaregistrován:
21. 12. 2014

Vytvořeno:
7. 2. 2016, 14:10

Zdravím,mám správně určeno?Praha,mincmistr Lazar Erker z Schreckenfelau?Díky.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

Vytvořeno:
7. 2. 2016, 14:59

Ano, Praha, Lazar Ercker, typ HN 21/opis 6e

Dirgas666

Uživatel

Zaregistrován:
21. 12. 2014

Vytvořeno:
7. 2. 2016, 16:22

Děkuji pane Kučera🙂

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.