jo a promiň nevšiml jsem si že jsou ty odkazy stejné proto jsme si nerozuměli...měl tam být tento: http://www.mcsearch.info/record.html?id=72575
také bych si dal říci minci v takovém stavu...😉
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
To Kucera.
Tuto minci Vám přeji, protože splňuje co má. Ražba je hezká, prošla rukama známé osobnosti a navíc Vám zůstane i hezký příběh, který se váže ke všem okolnostem, které s ní jsou spojené.
Mě se drobné ražby líbí čím dál víc a jednoznačně jim dávám přednost před vyššími nominály, které většinou pouze ležely v truhlách bohatých lidí. Drobné nominály, ale obýhaly mezi prostým lidem, možná, že někdy za den změnily i více majitelů a proto najít pěkně zachovalou drobnou minci je v dnešní době unikum. Bohužel jsem měl tuto skutečnost pochopit mnohem dříve, když byly o hodně lacinější, než jsou v současné době. Stejně, ale ještě dnes není velká sběratelská skupina ochotná pochopit skutečnost, že například vzácná drobná ražba může stát mnohem více než tolar, který se pro ně stal nespochybnitelným modlem.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
pokusil jsem se o urceni (neco jsem uz urcene mel) bilych penizku Ferdinanda co mam pomoci typologie Veseleho (Vesely Roman - Bile penize Ferdinanda I. (1526 -1564), NL 63, 2008, s. 5 - 21), prosim o revizi
zasadni nejasnosti:
mince 1. - nevim zda je V.d/3 nebo V.b/1, ale priklanim se k prve alternative; zajimave je rovnez to nevyrazene R, coz evokuje napis FEIDINAND...
mince 7. - nelze dle mne do stavajici typologie zaradit
mince 10. a 14. jsou zrejme typove stejne - zajima me vas nazor, kterou si nechat a kterou pustit - ja se priklanim k te se lvem; tu kterou pustim jsem ochoten vymenit za jiny bezny typ, co nemam
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.