Zaregistrován
10. 1. 2008
Díky za vyčerpávající odpověď. Ležela v zemi hódně dlouho. Teoreticky mohla až 380 let. Tak není nic moc.
Ale jak já budu vypadat za tolik roků. 😁 😁 😁
Zaregistrován
23. 6. 2007
Chtěl bych Vás poprosit, aby jste mrkli do svých sbírek ( případně u svých známých ), jestli se v nich nevyskytuje některá z těchto mincí :
[
Pokud ano, poprosil bych o její fotku. U některých typů sice vím, že existují, ale buď ji nemám vůbec, nebo velmi nekvalitní fotky. Rád bych nahradil tyto fotky ( pérovky ) kvalitnějšími.
U pérovek je potřebuji k přesnějšímu roztřídění podle typu koruny ( pérovky od Castelina jsou veeeelmi nepřesné ). A u penízků v poslední řadě bych potřeboval pokud tam máte prokazatelně trojlístek, nebo dvojitý křížek. Ale znamená to, že nebude o tvaru pochyb. U trojlístku jsou spodní kruhy vidět vždy, ale ten horní není nikdy ze shora doražen. Zatím se vždy z něj vyklubalo něco, jako lilie. Proto bych potřeboval takovou minci, u které nebude sebemenších pochyb ( osobně si myslím, že tato mince neexistuje ). U dvojitého křížku zrovna tak. Musí být jasné, že to opravdu je dvojitý křížek. Především horní břevno křížku musí být zeshora jasně křížící se se svislým ( tedy ostré kolmé hrany ). Pokud by se na něj navazoval obloučky, je to zcela běžná varianta.
Tyto poslední dvě jsou na aukcích ČNS neustále chybně označovány, a už mně unavuje kupovat zbytečně draho úplně obyčejné kusy.
Dík.
Zaregistrován
7. 10. 2006
pavle zaručeně nic takového ve sbírce nemám ....
Zaregistrován
10. 1. 2008
Pavle, ty si snad ty nové varianty kreslíš. Takové fakt nemám.
Zaregistrován
20. 9. 2008
Mám dotaz - dá se tento denár fenikového typu ražený za vlády Přemysla Otakara II. ve Starém Plzenci považovat za českou vládní ražbu?
[
[
Zaregistrován
20. 9. 2008
Že by nikdo netušil? To se mi nechce věřit 😉
Zaregistrován
26. 11. 2008
NEVIM .....😈
[
[
Predem diky 😉
Teď když mám dům spálený na popel, vidím lépe na měsíc....
Zaregistrován
12. 8. 2006
To bambaleo: sechser Maxmiliana I.
To Denarius: za českou podle mně ano, jestli vládní, toť otázka
Zaregistrován
26. 11. 2008
...a jeste jedna 😕
https://www.sberatel.com/diskuse/topic.php?post=61955#post61955
Teď když mám dům spálený na popel, vidím lépe na měsíc....
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.