Zaregistrován
12. 8. 2006
Halacka ho zna jako jediny kus od Lanze, protoze Janovsky ma jinou variantu opisu - chybi zkratka za slovo "rex". Na dané kartě je ale pod stejným typem více lícních razidel, takže myslím, že to bylo jen špatně pochopeno. Ať tak či tak, je to naprosto běžný typ, který teď byl i v aukci WAG, kde byl prakticky shodný. V zahraničí jsou tyto mince často popisovány podle Dietikera (!ne ovšem katalogu jeho sbírky), kterého, bohužel, nevlastním. Jak jsem říkal - určování dle Halačky je často zavádějící a odvozovat vzácnost z odkazů v literatuře je nesmysl - mnohokráte sjem se poučil, že ať už Halačkou nebo Janovským známý jeden kus je více méně běžná mince.
Zaregistrován
14. 10. 2008
Ještě mě mate to jablko, kříž na něm je skoro rovně a u všech 298 co jsem našel je nakloněn do středu.
Jediná 299 co jsem našel je pol. 32. zde: http://www.aurea.cz/Katalog02/2kat0001.htm
a tam je jablko také skoro rovně, jako na tom Vašem.
Proto se přikláním spíše k té 299, ale nejsem žádný odborník, je to jen můj dojem.
"NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE"
Zaregistrován
6. 7. 2009
To ano, ale u Halacky u 299 krizek nezasahuje do jablka a u typu 298 je protazeny az do pulky jablka tak jak to mam na minci. No jak rikam sloucil bych to do jednoho typu a vhledem k tomu ze na Rudolfa nemam nic jineho nez Halacku, napisu typ 298-299.
Diky za vas cas a pomoc.
Zaregistrován
28. 8. 2009
Pánové mám 1/2 groš 1526 města Svídnice s titulem Ludvíka Jagellonského a totožnou minci ročník 1511 nejspíš s titulem jeho otce Vladislava Jagellonského, ovšem nikde jsem ji na internetu zatím nenašel. Zajímalo by mne zda je to také Svídnice a zda je mezi mincemi rozdíl v ceně. Stavy 1/1
Zaregistrován
31. 7. 2007
Zdravím,
mám tuto minci - jedná se o 3 krejcar Ferdinanda II. 1628. Chci se zeptat jestli nevíte co je to za mincovnu a jakou mám mince v tomto stavu cenu? Díky za odpovědi.
Obrázky:
Zaregistrován
10. 6. 2006
Mincovňa Vratislav, m.m. Jan Riedel. Cena asi nič extra.
Zaregistrován
6. 11. 2008
cena cca 300Kč
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
31. 7. 2007
Díky. Pokud by měl někdo zájem tak je tedy ta mince za 300,- na prodej. (včetně poštovného).
Zaregistrován
23. 12. 2009
Jen pro zajimavost by mne zajimalo cemu rikate extra cena? dekuji
Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/
Zaregistrován
10. 6. 2006
Citujem sám seba: "Cena asi nič extra". V preklade - cena asi nebude veľmi vysoká.
Možné varianty pochopenia fráz so slovom "extra":
Extra cena - zvláštna cena, cena navyše, zvýhodnená cena...
Cena extra - cena mimo...
Nič extra - nič zvláštne, nič zaujímavé...
Cena nič extra - cena nezaujímavá...
(V mojom prípade; ešte raz zopakujem) Cena asi nič extra - cena ASI nebude príliš vysoká.
Dúfam že som bol aspoň trochu zrozumitelný...😉
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.