Zaregistrován
6. 7. 2009
Mnohokrate dekuji vsem za pomoc s urcenim mincm.znacky.
Pavle, vy mate info ze Harder byl spravcem i kolem r.1583? Hanibal uvadi v publikaci ze prazskou mincovnu spravoval do 20.10.1578 a pote prichazi z Budejovic do Prahy Gebhart. Nekde jsem snad cetl ze male grose 1583 byly vyrazeny jiz po smrti Hardera kdy se omylem pouzilo licni razidlo s jeho znackou?!
Zaregistrován
1. 12. 2009
Ahoj.Našel jsem malou stříbrnou minci,kterou jse mě nepodařilo určit.Prosím pomůže mi někdo.Názory můžete zasílat i na email mg42de@seznam.cz.Za každé info dík.
Obrázky:
Zaregistrován
23. 6. 2007
U Hardera v Praze mám uvedeno toto :
13.9.1577 byl jmenován novým mincmistrem T.Gebhardt.
Jelikož však byl vázán dozorem v Č.Budějovicích, tak do Prahy natrvalo přesídlil až 20.10.1578.
K tomuto datu opouští i J.Harder definitivně pražskou mincovnu.
Ale pak mám ještě další záznam, že byl správcem v Praze ještě krátce v r.1583. Nic bližšího.
Harder pravděpodobně v roce 1583 zemřel.
Bohužel tyto záznamy mám z doby, kdy jsem s plněním databáze začínal. Takže mi tam bohužel zatím chybějí informace na literaturu, ze které jsem čerpal. 😳 Takže nemůžu říct, kde jsem to vyčetl. Ono kolikrát to byly informace z poznámek pod čarou atd., ale určitě to bylo v nějakém num.časopise.
Ale přes léto plánuju, že si je doplním. Protože potřebuju zjistit i další odkazy na zajímavé informace, které mi tenkrát nepřipadaly tak důležité ( ono totiž odkaz na literaturu má většinou víc písmen, než vlastní informace, takže jsem se s tím nezatěžoval ). Ale jak je vidět, bude to potřeba. Teď již odkazy na literaturu plním, ale ke starším záznamům je zatím nemám. Holt začátečnické chyby.😕
Až dokončím plnění starších výpisků( doufám v průběhu tohoto týdne ), tak budu opět plnit obsahy časopisů, co jsem četl na začátku roku, takže se tam na ně zaměřím. Pokud na ten článek narazím, dám vědět.
Zaregistrován
6. 7. 2009
Ferdinand II., 2 Pfennig, mincovna Sankt Veit, rocnik 1626, mincmistr P.Sigharter. Literatura: Herinek 1556.
Zaregistrován
6. 7. 2009
pavelgregor - az na ten rok 1583 to mam zapsane stejne. Dekuji.
Zaregistrován
1. 12. 2009
Díky moc to byl fofr.Já to hledal týden a houby.
Zaregistrován
6. 7. 2009
No i kdyz tyto mince nesbiram, bylo mi to povedome a pak uz stacilo jen kouknout do katalogu 😉
Zaregistrován
1. 12. 2009
Jakou má asi hodnotu?Já sem na válku a tohle se mě občas připlete pod cívku,potom si člověk láme hlavu brouzdá na netu do rána a výsledek nula.Ještě že sem narazil na tyto stránky,mám toho na určení víc,možná že začnu i zbírat mince když už jich mám půl kila.HAHA
Zaregistrován
21. 12. 2008
kludne ich sem daj:D
Zaregistrován
1. 12. 2009
Jo já je sem dám ,ale bude to focení na týden.Zatím nemám čas,jak bude chvilka tak to sem hodím.Dneska už končím,zítra du brzo makat.Tak servas a díky
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.