Zaregistrován
1. 8. 2010
Ak budete predávať mal by som záujem . Jedná sa mi o ten lovecký motív.
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
19. 3. 2009
Ano medaile je na hraně značená ( puncovaná ). To co píšete jsem si také myslel. Jen jsem si nebyl jist, jestli ten jelen s křížem není nějaký znak konkrétního loveckého spolku, nebo jestli neexistuje nějaký přehled děl R. Brauna.
Jinak samozřejmě velice děkuji za odpověď...
Zaregistrován
6. 1. 2013
Je to nádherná plastika. Psala jsem příteli, který by nám mohl říci více. Snad jen zde již můžeme upřesnit, že to je ražba RU- někde v severních Čechách. Jak vypadá ta značka na hraně? Např. "JC" ?
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
6. 1. 2013
Můj kolega a přítel P. N. potvrdil to co jsem napsal. Ražba je RU a stuha by mohla být půlená, zeleno bílá. Možná, že by medaili prospělo omytí teplou vodou a jarem. (Alt)
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
13. 8. 2016
Jelen s křížem mezi parožím - dle pověstí se zjevil Svatému Hubertovi, patronovi myslivců.
Dubové listí - dub je německý národní strom
Zaregistrován
6. 1. 2013
dub je prostě strom. Je to pravda národní strom jako v Čechách lípa, ale je Rakousko Německo? Nebo jen samostatný stát, kde se mluví němčinou????Možná by jste se divil jak se dívají Vídeňáci na Němce. To já bych takto nevytrhl ze souvislosti. V ikonografii se dub používá jak znak pevnosti a vavřín znamení vítězství, já to tak znám např.. z faleristiky. Medaile je rakouská ražba, jen mně mrzí, že kolega nenapsal značku výrobce uvedenou na hraně medaile.
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
19. 3. 2009
pokusil jsem se přečíst značku výrobce... první písmeno je na 100% W a druhé nejspíše I. Dal jsem medaili do na malou chvíli ultrazvuku. Děkuji všem za příspěvky a pomoc při určení.
Obrázky:
Zaregistrován
6. 1. 2013
Medaile je krásná, ale již ji nečistěte. Objevil se nám tam i autor, ale nedokáži to přečíst. To by jste nám mohl napsat?
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
1. 8. 2010
Zaregistrován
6. 1. 2013
Dobrý J. 1942: Medaile Jubilejní výstavy r. 1891.
Numismatický časopis československý 18, 58–80.
Medailistika, Sfragistika, Tolarové období, František Josef I., Karel Ludvík arcivévoda, Schlikové, Waldsteinové, Abondio Antonio medailér, Widemann A. medailér, Liebel A. medailér, Guillemard medailér, Stuckhart medailér, Tautenhayn Josef medailér, Pištora Jan, Mauder Josef, Braun Rudolf, Srb Karel rytec, Myslbek Josef Václav, Peška Kašpar medailér, Kvasnička Jan, Kříž Václav, Goldschmid Josef rytec, Beer A., Christlbauer Josef, Finteisl, Fritsche-Thein, Kettner Alois, Ketner Alois, Pátek Karel rytec, Pštross Jindřich, Knížecí Hanauské železárny, Čechy, Praha, Medaile, Medaile biblická, Medaile portrétní, Jáchymovská medaile, Pečeť, Zlatá bulla, Pečetidlo, Denár jako medaile, Razidlo, Lisovací přístroj
Je uváděn v soupisu- viz hore. český medailér
Ladislavaliev@atlas.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.