Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Maxmilian

Uživatel

Zaregistrován:
7. 6. 2011

Vytvořeno:
30. 8. 2013, 09:25

chatibe,ja si delal srandu,ja bych te nikdy na policii nehnal,kup si olej na zbrane
nejlepe balistol a zbran nakonzervuj,mas hezkou pamatku na sve predky......

Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

Vytvořeno:
30. 8. 2013, 09:44

Průser se nekonal… Tak jsem byl hned ráno se „udat“ na Policii ČR. Důkazem nechť jsou mi záznamy kamer, příp. svědectví otce čekajícího na propuštění své dcery (nebyla ověřována moje totožnost). Policisté (ve velkém počtu) zbraň dlouze studovali a jejich závěrem bylo, že zbraň je nefunkční, historická, prý stará ruční práce. Prý záleží na mně, jestli jim tam tu zbraň chci za každou cenu nechat, tak o tom sepíšou záznam, ale prý bude ležet ve skladu a bude se na ni prášit nebo si jí mám zase odnést. Poděkovali mi, že jsem svědomitý občan, že se to často nestává. A na odchodu mi jeden doporučoval, ať ji dám do sběru nebo se zeptám v některém starožitnictví, jestli nemá nějakou cenu 🙂, což činit nebudu. Zbraň opět schovám jako upomínku na své předky mezi staré žehličky, petrolejky, atd… příp. jí zakopu, ať se z ní za pár staletí stane archeologický nález. Prosím proto, ať z toho nemám v budoucnu já nebo tito policisté problémy o smazání tohoto tématu. Děkuji.

Běžní policajti zásadně nejsou schopní určit, zda je zbraň historická (před 1890), anebo ne. O tom většinou rozhoduje "punc" zkušebny, který ale na vaší zbrani nevidím. S mým "historickým" revolverem si nebyli schopní poradit ani na odboru zbraní pro Prahu 8. Prej ať si zajdu na Český úřad pro zkoušení zbraní a střeliva, jestli v tom chci mít jasno. Ale jinak na "prděli" podobně jako ti vaši poldové...😋
Ono je totiž dost problém do těhle "historických" revolverů sehnat střelivo. Většinou jde o už nestandardní ráže a navíc je třeba, aby v nábojnici byl černý prach a nikoliv současný bezdymný. Zkuste změřit průměr hlavně či bubínkové komory. Jestli má 8,1 mm, tak by šlo o kalibr 32 a pro tuhle ráži se repliky historických nábojů dají sehnat. Vyrábí je italská firma Fiocchi a sem tam se v ČR dají sehnat...

Maxmilian

Uživatel

Zaregistrován:
7. 6. 2011

Vytvořeno:
30. 8. 2013, 11:11

neni nad zkuseneho cowboye......😁

Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

Vytvořeno:
30. 8. 2013, 11:26

neni nad zkuseneho cowboye......😁

To víš, bořím zažité rčení: "Když mluví zbraně, mlčí můzy". Neboli, já mám rád oboje😋

Johnny

Uživatel

Zaregistrován:
9. 8. 2012

Vytvořeno:
30. 8. 2013, 16:25

Tak se omlouvám....holt příslušník s rozumem. Nicméně tohle označit za ruční práci.....🙂

Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

Vytvořeno:
17. 11. 2013, 16:40

Tak se omlouvám....holt příslušník s rozumem. Nicméně tohle označit za ruční práci.....🙂

Příslušníci měli kupodivu pravdu. Alespoň s tím, že zbraň je historická a nespadá pod registraci. Jak jsem před nedávnem zjistil, značka, která je na tom bubínku vyražena - písmeno "C" s korunkou je belgická zkušební inspektorská značka, která se používala v Belgii pouze v období 1853 až 1877. Zbraň byla tedy bezpečně vyrobena před datem 31.12. 1890.
Chatib může klidně spát a nebát se žádných represí😉

Steuan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 2. 2014

Vytvořeno:
26. 2. 2014, 22:05

Dobrý den,poprosil bych o určení typu zbraně a její přibližné stáří.Děkuji.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Maxmilian

Uživatel

Zaregistrován:
7. 6. 2011

Vytvořeno:
26. 2. 2014, 22:48

vidim sice vic auto jak flintu,ale rekl bych,ze se jedna o vzduchovku s lamavym
natahovanim,vyrobena tesne po valce.

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
26. 2. 2014, 23:01

Z podobných jsme stříleli a nejspíš se furt ještě střílí. Jen ty diabolky už stojí za hovno a trefený holub, hajzl jeden, klidně odletí.

Johnny

Uživatel

Zaregistrován:
9. 8. 2012

Vytvořeno:
27. 2. 2014, 13:39

a co takhle opsat značení z té vzduchovky? Mě to přijde novější než těsně po válce, ale ve vzduchovkách se nevyznám🙂

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.