Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Žiaľ, väčšina šijacích strojov SINGER po starých rodičoch končia veľmi nedôstojne. Pritom sú to nádherné kusy, ktoré by mohli nielen osviežiť premodernizované domácnosti, ale aj aspoň príletožitostne poslúžiť pre gazdinky na menšie úpravy odevov. Možno to ale nie je "IN", alebo nieto času... Nie jedna si povie - pohodlnejšie je predsa zájsť do krajčírstva ako "strácať" čas pri šijacom stroji...

dochtor presne tak, teraz sú ženy nie lenivé, ale nevyžadujuce vedieť ručné práce, ale česť výnimkám a to som moc rada, bývam na brněnsku a mladé a vzdelané ženy po práci a to sú vetšinou v administratíve sa odreaguvaju šitím patchworku, ktorému som pred 3 rokmi prepadla tiež kupením šicieho stroja Janome 6600, ktorý fakt šije i nemožné...ale nakolko som získala pár kuskov starých strojov obdivujem jak boli kedysi ludia doftipní a jak vymakali stroje...no a ta dekorácia, úžas...to sa teraz nedá porovnať...😋

...inak práca nás co stroje nenechávame ladom a doprajeme im vyžitie...

Eh, jednodušší je zajít si do řetězce a koupit si novovu věc, než starou spravovat.
Já osobně si dávám věci spravit. Je to levné, nemusím se tomu věnovat a další člověk má práci.
Kdybych to měla hnát do absurdna - každý si dělá všechno sám - tak toho Singera by sis musel nedřív doma sám vykovat.
Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.

gorila, tak to je pravda, teď se nevyplatí spravovat, jenomže pokud je látka v pořádku a není sepraná na to je právě ten patchwork, je to vlastně dědičství usedlíků v Americe, když nemněli na nové použili staré věci a jednoduše přešili a vznikli duchny, polštáře, nové oblečení apod. z riflí jsou krásné sukně, tašky, polštáře apod...člověk musí tomu propadnout a vidí nové a nové věci...a jen čas je proti nám...
Jinak šicí stroj Singer jde ještě sehnat na Aukru, Bazoš, Bazar atd, ale jsou to poslední záchvěvy...no a sehnat stroj, který byl v podmínkách, které si zaslouží je strašně málo, vesměs jsou na půdě, nebo ve sklepě a podle toho taky vypadají a majitelé kolikrát za rezavou věc chtějí nehoráznou cenu...já když kupuji tak i kvalitu, bohužel na opravy nebudu vynakladat peníze...samozřejmě člověk musí počítat se stářím a opotřebovaní, ale to je ono, to je ta patina...😉

Koupila jsem si snad posledný šicí stroj kufříkový Veritas / před 3 roky jsem ho prodala a něco podobného koupila zpět / proč? Je to NEJ stroj, který je nezničitelný a na ty moje přenášečky ideální, na chatě nezabere moc místa a není náročný na obsluhu.
Pokud by mněl někdo zájem, pohrávám se s myšlenkou prodat průmyslový šicí stroj, je na 380 w a prošije vše, samozřejmě seřízený.

Lidé, kteří najdou starý šicí stroj na půdě domku po předcích , nebo předchozích majitelích, ještě nemusí být takoví barbaři, aby jejich prvním zájmem bylo stroj prodat s co možná největším výziskem na pokrytí investic do oprav nemovitosti prvním překupníkům, co směsí vrstev tmelu a laku renovují obložení a se ziskem střelí jako rustikální stolek movitějším zájemcům do jejich rekreačních usedlostí.
Ale tak to prostě je. Také se potýkám s myšlenkou,kolik by se za dva podobně odleželé dalo získat, a přitom je nedat prvnímu nájezdníkovi za pětikilo, který při přeprodeji k ceně přidá cifru před a nulu za... foto bezprostředně po nálezu, lepší případně na dotaz.
pavel.marianek027@gmail.com
Obrázky:

Dobrý den, pokud je to směrované na mně, tak já jsem psala, viz výše, že pokud je stroj funkčný a někdo ho dá na stolek je barbar a to myslím opravdu vážně, v mé skromné zbírce je 8 šicích strojů a fakt funkčných a jelikož mám RD a pracovnu, tak tam je něco uloženo a v obyváku mám nejcennější dva šicí stroj FAMILLY JONES na kliku a Singer šlapací v krásné kvalitě pořízené přes Internetový obchod. To je vše - jinak jak píšete, že po majitelých se nedá hodnotit ani kárat, to uznávám...po manželové babičce je podobný stroj Singer, ale je to srdcova záležitost, takže je nádherný i když ošumnělý s patinou...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.