Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Chtěla bych se zeptat sběratelů na odhad ceny a zároveň nabídnout ke koupi starožitný šicí stroj značky Singer. Má prababička ho získala do osobního vlastnictví po tom, co na něm roky šila v Rakousku u soukromníka v době, kdy lidé v Čechách neměli práci a chodili za prací do Rakous. Jako odměnu za léta dřiny jí pak pan zaměstnavatel věnoval tento stroj a ten se dědil generace po generaci v naší rodině a do teď je funkční.
Stroj stojí na podstavci značky Naumann a stejné značky má také dřevěný poklop přes stroj. Stroj i vše ostatní je ve výborném stavu, neboť byl a je v naší rodině velice ceněn. Bohužel z důvodu přestěhování se do menších prostor a z důvodu rozrůstání se naší rodiny o nového člena ( miminko ), jsem nucena stroj prodat, neboť bych ho musela jinak mít ve sklepě, kde by jistě nebyly vhodné podmínky pro takovou vzácnost. Proto hledám vhodné majitele, kteří si této cenosti budou vážit.
Foto pořídim co nejdříve a připojím ho třeba k dalšímu článku.

... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

Stroj má hodnotu jen pro vás, jinak nemá skoro žádnou cenu. Minulý měsíc jsme podobný po babičce dali do sběru, fotit ho a prodávat za stejné peníze, jako je cena železa pro nás nemělo význam. Hodí se to pouze na dekoraci a jako památka a na to většina lidí dnes už nemá místo.

Dobrý den, začal jsem sbírat staré šicí stroje Singer. Většina těch strojů je anonymních, nemá svůj příběh. Tento stroj je pro svůj příběh pro mne zajímavý a rád ho odkoupím. Prosím ozvěte se mi telefonicky nebo emailem zda je ještě k mání. Pokud není k mání napište mi jak skončil. Jinak platí, že šicí stroje potřebují místo a to je problém sběratelů těchto památek. Děkuji Vám.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.