Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Profilový obrázek
putova

Uživatel

Zaregistrován:
4. 1. 2010

#1 4. 1. 2010, 08:13

Chtěla bych se zeptat sběratelů na odhad ceny a zároveň nabídnout ke koupi starožitný šicí stroj značky Singer. Má prababička ho získala do osobního vlastnictví po tom, co na něm roky šila v Rakousku u soukromníka v době, kdy lidé v Čechách neměli práci a chodili za prací do Rakous. Jako odměnu za léta dřiny jí pak pan zaměstnavatel věnoval tento stroj a ten se dědil generace po generaci v naší rodině a do teď je funkční.
Stroj stojí na podstavci značky Naumann a stejné značky má také dřevěný poklop přes stroj. Stroj i vše ostatní je ve výborném stavu, neboť byl a je v naší rodině velice ceněn. Bohužel z důvodu přestěhování se do menších prostor a z důvodu rozrůstání se naší rodiny o nového člena ( miminko ), jsem nucena stroj prodat, neboť bych ho musela jinak mít ve sklepě, kde by jistě nebyly vhodné podmínky pro takovou vzácnost. Proto hledám vhodné majitele, kteří si této cenosti budou vážit.
Foto pořídim co nejdříve a připojím ho třeba k dalšímu článku.

Profilový obrázek
jano7B9

Uživatel

Zaregistrován:
26. 7. 2007

#2 4. 1. 2010, 10:50

... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

Profilový obrázek
mau

Uživatel

Zaregistrován:
11. 6. 2011

#3 11. 6. 2011, 20:23

Stroj má hodnotu jen pro vás, jinak nemá skoro žádnou cenu. Minulý měsíc jsme podobný po babičce dali do sběru, fotit ho a prodávat za stejné peníze, jako je cena železa pro nás nemělo význam. Hodí se to pouze na dekoraci a jako památka a na to většina lidí dnes už nemá místo.

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#4 11. 6. 2011, 23:27

Neni nad to, reagovat na rok a pul stare vlakno🙂
Jinak moje expritelkyne takove stroje shanela a nechapala, jak to muze nekdo vyhodit.. diky tomu ale jeden sehnala zadarmo, resp. za cenu benzinu na odvoz.

Profilový obrázek
turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

#5 12. 6. 2011, 01:01
Neni nad to, reagovat na rok a pul stare vlakno🙂 Jinak moje expritelkyne takove stroje shanela a nechapala, jak to muze nekdo vyhodit.. diky tomu ale jeden sehnala zadarmo, resp. za cenu benzinu na odvoz.

:mrgreen:
Já vím že si Putova oddechla že jí konečně někdo odpověděl že má doma bezcený krám
😁

Profilový obrázek
milan1144

Uživatel

Zaregistrován:
26. 3. 2012

#6 26. 3. 2012, 11:30

Dobrý den, začal jsem sbírat staré šicí stroje Singer. Většina těch strojů je anonymních, nemá svůj příběh. Tento stroj je pro svůj příběh pro mne zajímavý a rád ho odkoupím. Prosím ozvěte se mi telefonicky nebo emailem zda je ještě k mání. Pokud není k mání napište mi jak skončil. Jinak platí, že šicí stroje potřebují místo a to je problém sběratelů těchto památek. Děkuji Vám.

Profilový obrázek
turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

#7 26. 3. 2012, 11:48

:shock: Přečetl jsi si datum u té nabídky?😉

Profilový obrázek
milan1144

Uživatel

Zaregistrován:
26. 3. 2012

#8 27. 3. 2012, 10:54

ano přečet, přesto jsem to zkusil. Možná ta mladá paní ten starý šicí stroj přece jen skovala do sklepa a tak já bych si toho stroje vážil pro svůj příběh a vystavil jej do mé sbírky. Jen nevím jak ji kontaktovat.

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#9 27. 3. 2012, 11:27

Jistě, paní, která tu měla jeden jediná příspěvek, určitě bude chodit další dva roky se sem pravidelně dívat, jestli ji náhodou někdo neodpověděl😃

Profilový obrázek
marta

Uživatel

Zaregistrován:
19. 4. 2012

#10 19. 4. 2012, 09:04

odpovídám Milanovi, který je sběratelem šicích strojů Singer. Máme doma také jeden po mamince, je plně funkční, jen dřevěná deska je částečně napadena červotočem, tak se jen ptám , zda máte zájem, nebo zda je opravdu již čas odvozu do šrotu.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.