Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Žiaľ, ako už bolo uvedené, je to replika. Ako funkčná dekorácia to poslúži, ale zberateľskú hodnotu to nemá žiadnu. Podobné napodobeniny sú v ponuke na internete mnoho. Napríklad:
http://www.ebay.co.uk/itm/Replica-Gramophone-Player-78-rpm-Hex-phonograph-Brass-Horn-HMV-Vintage-Wind-up-/182154549471

Pridávam ešte jeden odkaz. Odporúčam najmä pasáž: Fake or Reproduction Gramophones - how to recognize a "Crapophone"
http://www.gramophones.info/graminformation.html

No, já gramofonům nerozumím i když na ně umím hrát. Hliník byl poměrně vzácný kov. Např. císař Napoleon III. pořádal se svoji manželkou velkolepý banket a všechny příbory jsou vyrobeny z hliníku aby ukázal, že na to má. Z tohoto důvodu jsme všichni na vojně fasovali hliníkové příbory, abychom věděli, že strana a vláda na to mají také. Císař to pokakal u Sedanu v roce 1870 a strana a vláda v roce 1998. Jo, hliník je vzácný kov.😁
Ladislavaliev@atlas.cz

KANTOR,keď spomínate mesto,môžete napísať mesto kde žijete?Prípadne väčšie mesto v okolí?Nemajte obavy,na nič nekalé nemyslím.😉 Možno sa poznáte (aspoň z videnia) s mojim kamarátom,podľa mňa veľmi dobrým a celoživotným hodinárom .Ak ste "doma" v Krakovanoch a TN,je to skoro isté.Ak ste z východu,alebo niekde od BA,tak je to asi pasé.Dobrých hodinárov na Slovensku je ako šafránu.Vy ste dobrý,máte dporučenia až "NA HRAD",kamarát sa tiež nestratí.Hodiny v jeho vlastníctve hovoria za všetko...😁
-s-

Chlapi, ale ten starožitník ho nemusel oškubat úmyslně !!! Jak jsem psal nahoře, tak jsem takový gramofon koupil za 5000 Kč a vůbec jsem nepoznal, že to je novodobá kopie a přitom jsem jej viděl naživo .... jenom poprvé v životě. Takže jsem ujel a to sbírám starožitnosti cca 40 let. Když mi kamarád tvrdil, že to je kopie tak jsem nevěřil a uvědomil jsem si to až mne upozornil na ten hliník ... pak mi to došlo !!! Ten starožitník se mohl jen lidsky splést v určení datace, tak jako já ... Já vím, že jsem blb takto se utnout ,ale co už naděláte😃
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.