Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Dobrý deň,
kúpil som tento starý gramofón. Na motorčeku je vyrazený názov a č. 53. Pomohol by mi niekto datovať tento typ? Nenašiel som ho vôbec nikde.
Gramofón je plne funkčný, krásny zvuk. Dal som zaň 350 Euro. Dúfam, že som moc neprerobil. Nevyznám sa do gramofónov, ale tento sa mi páčil.
Obrázky:

Nechci ti kazit radost, ale dnes se vyrábí nádherné repliky. Bedna je nová a uměle zestařena a strojek vypadá, jako jen trošku ošuntělý a celkově je to fakt pěkně vyrobeno a na první pohled to laikovi připadá, jako gramofon 100 let starý. Ale není a pozná se to podle toho, že ta konzole, která podpírá troubu nikdy nebyla z hliníku, ale většinou z litiny, nebo i mosazi. Koupil jsi s největší pravděpodobností kvalitní kopii a i ta má svou cenu. No útěchou ti budiž to, že i já se tak před cca 10 ti lety utnul a koupil takovou repliku, prostě jsem to nepoznal a to se starými věcmi zabývám cca 40 let.... Myslím tedy, že to je replika ....

Ještě dodám, že já ho tenkrát koupil za 5000 Kč a byl nadšený, protože tehdy takový gramofon stál 15 000 Kč. No a když mi odborník řekl to, co jsem ti psal o tom poznávacím znamení nové repliky, tak jsem to doma nesnesl i když byl nádherný a byla to značka MASTERS VOICE, ten se psem. Prostě jsem nesnesl pocit, že to není starožitnost a prodal jsem to do lázeňské restaurace, která byla ve stylu přelomu 19/20 tého století za 3000 Kč . Byl jsem tam před rokem a pořád jim tam hraje a laik nepozná, že to je replika😃

http://gramofony.webnode.sk/repliky-z-indie/ pridám aj ja,na webe je toho pomerne dosť. No čo už,niekedy sa aj majster tesár utne

Kantore jako chlap se nebojím přiznat, že jsem se utnul tehdy. Ale tenkrát to nebyl indický výrobek, ale tuším německý... Prostě jsem ho bezhlavě vzal a měl z něj radost neskonalou za ty peníze😃 Hrál jsem na něm staré desky, které jsem koupil při párty v pergole... no kamarád mi říká, kde se dělají takové hezké repliky ? Já mu chtěl vyčinit, že nepozná starý gramofon , ale brzy mi zmrzl povýšený úsměv nad jeho neznalostí😃 Jééžiši já se styděl, starý sběratel a takto ujet😃

ako hovorím,stane sa.Neviem či si už počul o falšovaní hodinových strojov. Začali sa už objavovať stroje Becker vyrábaných v Číne,je tam značenie značkami Becker,laik proste nerozozná.Niekedy to dávajú do nových skriniek/hlavne Poliaci/,niekedy do starých skriniek.Proste vymení originálny/hodnotný/stroj za lacnejšiu kópiu. Už pomaly sfalšujú všetko.Ozaj musí mať človek prehľad aby sa nedal nachytať

Slyšel a proto pokud mám náhodně ušetřené peníze za desiatu, čo mi roba dáva a chci si něco koupit, tak jen když si to mohu osobně prohlédnout. Už jsem se vyléčil z Aukra , Bazošů atd. , tedy kupovat něco na dálku.

Jo i na dálku jsem koupil kolikrát věci za hubičku, které se mi zas tak nezdály, jako staré, ale potom se z toho vyklubal poklad😃 No ale dražší věci na dálku nekupuji.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.