Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Jsou tam nějaké nápisy to b jste mohl dát sem, já to luštit nebudu, dále na zámku něco není, nějaká čísla výrobce, město atd.
Je to opravdu spíše 2.polovina a ještě i za 1. republiky s tím pytláci-pytlačili. Dejte sem vše co přečtete.
Nejde tedy o mušketu, ale pušku, která má již poměrně moderní zámek.
Ladislavaliev@atlas.cz

Pravda, já se v těch starých zbraních nějak moc nevyznám, tak to rozdělávat raději nebudu a zůstane to jako tajemná puška třeba od pirátů. A když už řeším dlouhé zbraně, našel by se tady někdo, kdo rozumí, nebo by dal kontakt, na někoho kdo by zrestauroval staré vzduchovky. Je jich tam v šopě sedm a všecky vypadaji že do sto let jim moc nechybi, nebo některé snad už stovku i přesáhli, jsou označené odkud pochází a ráže, tak z ČR, Něměcko a Anglie.
Obrázky:

vsechny kromě jedné vystřelí po natažení, ale nemám doma broky, takže jsem otestoval jen ty na diabolky a ty normalni 4.5 mm jdou jen do jedné - Diana Německo, a pak druhá je asi taky na diabolky, ale nějakou větší ráži, daji se sehnat i to vypada tak 6mm ? ale moc si stím hrát ted asi nebudu dokud to někdo nerestauruje, tak snad se někdo najde. A ješte k tomu většímu průměru, je to vůbec ještě legalní v dnešní době mít doma?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.