Zaregistrován
15. 5. 2009
Takhle je to tedy ...
Jak se dívám, tak líc i rub u obou Cach 330 s odlišných razidel. Škoda, že Aurea mince neváží.
Zaregistrován
7. 10. 2006
Nejsem si jistý, jestli v původním katalogu, který se dal rozkliknout, ty váhy nebyly? Ale teď už ty položky rozkliknout nejdou, takže to nezjistíme. Ještě že jsem si včas stáhl ty velké fotky😃
Zaregistrován
15. 5. 2009
Tihle aconacoins, to jsou opravdu neskuteční experti:
Zaregistrován
7. 7. 2010
Zaregistrován
15. 5. 2009
to možná, ale z trochu jinýho, než tam píšou
marně přemýšlím, kde se vzalo a na co tam hledí těch 27 nebo kolik sledujících
"smrtící" je na tom ta odborná omáčka, to je jedna rána kladivem do hlavy vedle druhé, kam se hrabou vykřičníky a jiné na aukru
Zaregistrován
4. 9. 2012
Ahoj, mám nezkušený dotaz: Můžete mi prosím pro zajímavost podrobněji popsat výjev na této běžné královské minci?
Jasně, král v koruně ruka s praporcem...
ale pod králem je co? Je to třeba stylizovaný štít? A na druhé straně - ruka s praporcem jde od jakéhosi domečku (častý výjev na denárech) - to je co? kostel u jehož vrat zabil Boleslav Václav? Nebo něco úplně jiného?
Díky za upřesnění ;-)
Obrázky:
Zaregistrován
6. 11. 2010
Ruka s praporcem vycházející z kaplice by měl značit symbol panovníkovy moci a vlády posvěcené Bohem. Fiala uvádí, že pod králem je jeho rameno s třemi knoflíčky. Osobně mi to ale také připadá jako štít, který jeho rameno chrání.
Zaregistrován
6. 11. 2010
Jeste kratce k Ed.Fialovi.. Myslim, ze jeho kniha o denarech, alespon prvnich cca sto stran, skutecne stoji za procteni, celkem zevrubne popisuje vyjevy na starych denarech a dava je, kde je to mozne, do sirsich souvislosti. No a ta cestina, to je parada🙂
Zaregistrován
4. 9. 2012
Aha, tak díky moc za podrobné informace, stáhl jsem tedy a mrknu výhledově na to ;-) Sbírám hlavně Řím, ale u nás se českým mincím nejde vyhnout a denáry hlavně 12 st. mají fakt krásné motivy. Škoda, že jsou obecně
tak drahé.
Zaregistrován
25. 12. 2013
Hi folks! Im not sure if this is a proper thread for this coin. Can someone help me to identify it?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.