No jasné..... těch spon bylo více druhů kejmo ;-)
http://www.militaria-lexikon.de/katalog/wk2/wk2_ffs_kampfs/militaria-lexikon_de_-_frontfl.html

Neboj nemám nic s očima kejmo ;-) a nechci machrovat,ale ty jsi asik znalec velký a měl jsi jich už v ruce hodně.... nekupuješ tak nepruď,já to tady jen slušně nabídl,ale všude je nějaký chytrák co tu bude školit o originalitě,kdybych to nekopl tak bych to tady ani nedával.... asi tak....

Maxim, nechci tě tady nějak prudit, dělej si vlastně co chceš......myšleno v dobrým......Jen mi dovol malou poznámku......Tak trochu se zajímám o pražské groše......spíše stále vstřebávám informace, a sem tam něčím i přispěju......tedy něco málo o nich už vím.....
A stalo se mi už nejdenou, že jeden hledač ( i já jsem hledač....zase tedy ) se na mě obrátil s prozbou o identifikaci mince......že prý jde o pražáka.....ok tedy, pošli foto a já se na to mrknu.....foto mi přišlo na mail a já hned na první pohled zjstil, že jde o starou známou kopii, co si i dnes při návštěvě mincovny můžeš sám vyrazit.....či jen zakoupit...za pár kaček.....( teď si nejsem jistý, ale je jedno )......
Problém byl v tom, že jsem tomu nálezci nedokázal vysvětlit, že to není originál, že to je jen kopie......Ne prostě....on ji našel a je 100% originál.......
Chápu tvůj postoj, ale věz, že né vše co najdeš musí být 100% originál.....
A i kdyby to nebyl originál, neva.......jako nález je to super.......vzpomeň si na pocit, ten adrenalin, který si měl v sobě, když jsi to vytáhl ze země......o to přece jde, ne???😉

tak víš co, dej to sem: www.silesiahunters.cz , jsou tam především válkaři a ti by ti to měli popsat co nejpodrobněji......znám je, jsou to frajeři na tohle.....a taky pěkní sprostáci....tak se nelekni.....
A ještě jedna věc: tvůj poslední argument, ......z místa bojů.......beru. Ikdyž ani to nemusí být záruka originality, ale jako kolega kolegovi - hledači - přeji tu originalitu!😉
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.