Moderátoři: smith

Tomako

Moderátor

Zaregistrován:
22. 7. 2007

Vytvořeno:
5. 8. 2007, 22:52

Tomako: na originálech nic... ale ty "pozdější ražby" smrdí. Jsou to prostě falza pro ošizení sběratelů...

Coze ono jde o falsa?Takze se nejedna o mince uvedene v katalogu Novotny pod cisly 58 potazmo 62.Tak to teda cumim,jako vim ze se prodavaj kopie vzacnych bankovek,ale je tam jasne uvedeno ze jde o kopii a prodavaj se plus minus za cenu nakladu na tisk.Tak sice nejsem zacatecnik,ale na tohle bych klidne skocil a vubec by mi nedoslo ze to neni to co to ma bejt.
Jeste stesti ze delam jen pametni+obezne sady a az na vyjimky nakupuju primo z mincoven.

Robbie

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2007

Vytvořeno:
5. 8. 2007, 22:56

Tomako... pokud nejste začátečník, tak Vás musí do očí trknout nápis "pozdější ražba", což v přeneseném slova smyslu znamená "kopie" ...To je zhruba to samé jako místo "zemřel" v televizi řeknou "podlehl na zranění neslučitelná se životem" 😃

..::R::..
robert.kurucz@email.cz

Tomako

Moderátor

Zaregistrován:
22. 7. 2007

Vytvořeno:
5. 8. 2007, 23:10

Tomako... pokud nejste začátečník, tak Vás musí do očí trknout nápis "pozdější ražba", což v přeneseném slova smyslu znamená "kopie" ...To je zhruba to samé jako místo "zemřel" v televizi řeknou "podlehl na zranění neslučitelná se životem" 😃

Asi by me trknout melo,ale netrklo jsem totiz trochu pomalejsi a hlavne kdyz jsem videl ty startovaci ceny tak bych necekal ze by nekdo byl schopen dat tolik za falsum.........Jeste sem naivne v katalogu hledal kdy se razila nejaka novorazba.......

numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

Vytvořeno:
6. 8. 2007, 01:22

Zcela souhlasim s patasonem.
Puvodni dve aukce jsou zde:
http://www.aukro.cz/item220451015_10h_1963_s_teckama_rrr_poz_razba_rl_.html
http://www.aukro.cz/item220452945_3h_1962_rrr_poz_razba_rl_.html
Podle meho nazoru jde o zamerne matouci popis, ktery je zameren na nezkusene zacinajici sberatele.
Proc by jinak kupovali za 2000 tyto padelky, ktere se daji sehnat za 300 korun?
Tyhle mince nemaji vubec zadnou cenu, je jich stale vice a pokud se budou nadale kupovat, budou na tom vydelavat jen padelatele a prekupnici, ke skode sberatelu. Je to smeti, ktere je treba ze sbirek vymest.
Osobne je vubec neprodavam, ani za ty 3 stovky, protoze by je koupil prekupnik, ktery je dale proda jako prave, a na konci tohoto retezce bude oklamany sberatel (at uz si to uvedomi nebo ne). Prodej techto minci povazuji za jednoznacne negativni a vrha spatne svetlo na prislusne prodejce a numismaticky obchod vubec.
Podobny pripad jsou tzv. Euro PROBE "mince", tam ale nejde o padelky, ale neexistujici fantasijni mince.

numismat@seznam.cz

kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

Vytvořeno:
6. 8. 2007, 08:08

tady si na sebe někdo upletl bič, rovněž si myslím, že ta formulace "pozdější ražba" je nešťastná, nebo lépe řečeno vychcaný obchodní tah, neboť jak bylo výše řečeno, začátečník to nemusí správně pochopit!! už jednou se tu probíralo, že p. Akras2 mate svými "popisy" kupující. a pak se zde ještě rozčiluje😞

František Josef I.

Uživatel

Zaregistrován:
5. 6. 2007

Vytvořeno:
6. 8. 2007, 11:53

já jsem je koupil se záměrem kompletovat česko ale rozmyslel jsem si to a umístil na aukro nikdy bych nečekal, že se prodají za tak nehorázné ceny :-( myslel jsem že na tom dokonce prodělám ale jak vidím tak je jich asi opravdu málo jinak by nato nepřihazovalo tolik lidí nemyslíte? A dokonce i můj obchodní partner s 70 hvězdamy, ale to bych neřešil ale vážně mě naštve když já si dám práci s fotkama a někdo je ode mě zkopíruje a pánové tyto falza jen a jen porostou na cenně říká mi to každý kolega numismatik a brzo se stanou také cennými :-)

Jak bylo uváděno jedná se o novoražby a jestli tomu někdo nerozumí tak potom fakt nevím NO COMENT!!!!!!!!!§

František Josef I.

Uživatel

Zaregistrován:
5. 6. 2007

Vytvořeno:
6. 8. 2007, 11:54

ježiš že já sem vůbec píšu

František Josef I.

Uživatel

Zaregistrován:
5. 6. 2007

Vytvořeno:
6. 8. 2007, 11:56

a jestli někdo neví co znamená novoražba tak ať radši ani nezačíná sbírat mince!!!!!!!!!!!!!

kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

Vytvořeno:
6. 8. 2007, 12:02

pro někoho může být rozdíl mezi "novoražbou" a "pozdější ražbou" a u aukce máte "pozdější ražbu". mělo by se myslet také na to, že mince sbírají i děti (náctiletí), pro které není problém se na aukru registrovat a dražit zde, takže popisky by měli být podle mě jasné a výstižné!

František Josef I.

Uživatel

Zaregistrován:
5. 6. 2007

Vytvořeno:
6. 8. 2007, 12:03

a ten ironek22 nebo kdo tak ten to nakoupil tak jak já od pana Divíška a teď to bouchá po 2000kč a ještě tam nemá ani orig. foto 😁 a zkoupil je když viděl jak to jde nahoru na mých aukcích

Tak jsem napsal tomu pánovi co to od něj koupil za kup teď a ten mi napsal, že je rád, že se najdou ještě korektní a slušní lidi 😁

Jinak každému kdo ode mě falza koupil tak mu psalo hodně lidí že to takovou cenu nemá a kdesi cosi tak jsem je ujistil ty kupující, že se jedná vlastně o falzifikát (novoražbu) a stejně si to ode mě vezmou 😁

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.