Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith
Atltmann, vycibreny_nevkus:
v podstate máte pravdu obaja, hráme sa tu na určenie originality modrého pásu, ktorý sa robil niekde v ruskej stepi na kolene. Otázka je či to bolo počas vojny alebo pred tromi rokmi v garáži. A rozdiel je jediný. V cene. Nejedná sa o žiadny umelecký kúsok, len o jednoduchý pás farby.
Vrátim sa k podstate tejto témy a to je na poukázanie koľko napodobenín je na trhu a v zbierkach. Keď ono to je také jednoduché a zvádza to k pokusom. Pri helme Vz.32 stačí spraviť pás, trochu ho obiť, okefovať a hodiť na aukro. A trojnasobok je doma.
V priebehu času od zverejnenia tejto témy som natrafil na pár heliem ktoré boli tzv. hraničné, kde som nevedel podľa fotiek určiť či je ok alebo napodobenina. Nebudem sa blamovať, ani v užšom kruhu ľudí čo to sledujeme sme sa nezhodli, tak som ich sem nedal.
Pridám sa aj ja ...
Pred asi 8 - 9 rokmi som mal tento kúsok - a náhodne som natrafil na fotky... (Nezbieral som svk štát tak som ju pustil do sveta )
zaujíma ma či dotyčný kúpil originál alebo poškodenú krásnu helmu vz.32 z roku 1936 ... (Číslo plechu, preberačka Matejovce, značene vankúšiky ... )
PS: teraz má len plech väčšiu hodnotu ako vtedy čo som za to dostal ... 🤣 Zberateľstvo je krása 🥰
Obrázky:
dnes to končí na aukre. Ešte je čas🙂
Pán síce píše že originál, ale buď o tom nemá ani šajnu alebo to predáva úmyselne a to je ešte horšie.
Samozrejme aj napriek hroznej kvalite fotiek, je to reprodukcia
https://aukro.cz/helma-armada-slovensky-stat-6984163914
Obrázky:
tentoraz tu máme celkom sympatickú ČSR helmu ktorú kutil premaloval na slovenskú. Predajca nasadil cenu 850e, reálne je to cca desaťnásobne predražené oproti trhovej cene. Nemyslím si že to predajca sám premaloval, ten muster mi je známy, robil to niekto iný. Skôr si myslím že len naletel a teraz keď zistil že helma je fake tak sa snaží bezbolestne vystúpiť.
A len tak mimochodom, nik, skutočne nik dnes nedá 850e ani za top originál, nie za toto
https://ostatne.bazos.sk/inzerat/122732030/slovensky-stat-helma.php
Obrázky:
Napodobenina, a značne buednej kvality. Nesedi vobec nič, predajca si s tým nedal veľa práce. Hodnota nula.
https://aukro.cz/slovensky-stat-helma-6990930574
Predajca Marek20062013
Obrázky:
Peníze a peníze, Slovenská armáda používala vše co zdědila po armádě Československa stačili jen drobné úpravy což krejčovské dílny zvládli. Základ je československá přilba zneužita Slováky. Já bych již při hodnocení byl velmi opatrný, je to krásná přilba, měla svůj půvab i nedostatky to by si každý měl nastudovat a s barvou bych do toho až tak nešťoural, do nedokazuje odbornost !
Ladislavaliev@atlas.cz
Nejednalo sa o zneužitie ale použitie materiálu ktorý bol v majetku armády. A ta armáda bola Ceskoslovenská, jedným z nástupníckych štátov bol i Slovenský štát, takze použitie bolo oprávnené. Ano, prilba to je krásna, jednoduchá a účelná. Preto ju zbierame 🤩. Farba je ok, kym sa do nej nepustí kutil za účellm získať nejaký groš. Potom nastane situácia, kedy za 2h sa z peknej CSR helmy za 150eur stane helma RD za 700eur.a na to sme tu.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.