Brett

Uživatel

Zaregistrován:
9. 3. 2010

Vytvořeno:
25. 11. 2017, 20:12

Tak ja sa priznám, že už pri prvom pohľade na ten obrázok v príspevku #12 som si bol na 99,996789% istý, že sa jedná o zúbkovanie "A". Ide o to že pri takom veľkom rozdiele 10½ verzus 12½ je to vidieť "na prvý pohľad". Ono totiž priemer perforačných ihiel použitých na perforačnej lište bol takmer (alebo presne) rovnaký v oboch prípadoch. Rozdiel je v ich rozostupe. Zúbkovanie 10½ je "redšie" a zúbok je "širší" ...

Pointa, prečo som Ťa v príspevku #13 trochu "navnadil" bol iný. Ide o to, že keď viem, že pri tejto známke existujú 3 zúbkovania (všetko riadkové), tak viem, že keď sa táto známka niekde objaví (kde je menšia pravdepodobnosť, že to prešlo rukami desiatok filatelistov), tak treba "spozornieť" a vieš na čo sa zamerať ...

A ešte k tomu meraniu bez zúbkomera. Stefanos532 Ti poradil dobre - to je jeden spôsob. Existuje, ale možno jednoduchší. Stačí, keď máš nejaký vhodný porovnávací materiál aj v hodnote halierov, alebo centov. Vezmeš si v tomto prípade 2 známky. Jednu u ktorej si si istý, že má zúbkovanie 10½ a druhú, ktorá má zúbkovanie 12½. Potom už len prikladať a porovnávať ... 😉

stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
25. 11. 2017, 20:12

Ešte to vyskúšam,ale nie som istý..Myslím priesvitky.
Pavle,ako som spomínal,ja nemám s čím porovnávať.Keď tu čítam
o stotisícoch prezretých známok (Hradčany),tak sa mi ježia chlpy,točí sa mi hlava,vidím dvojmo,som hladný,chce sa mi spať,som zlý na manželku (Anča sa volá),nechce sa mi žiť...😃
Turuli ho (vodoznak) zrejme nemajú...😃
-s-

stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
25. 11. 2017, 20:19

A tááák.To môže byť aj iná známka,len nech má dané zúbkovanie,či?
Nerobím si srandu,vážne neviem.
Tu to céčko vidím aj ja.Len slepý by nevidel.🙄
-s-

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Brett

Uživatel

Zaregistrován:
9. 3. 2010

Vytvořeno:
25. 11. 2017, 20:19

Tak kukám, že Pavel III ma s tým mojim posledným odsekom predbehol 😉

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
25. 11. 2017, 20:44

Ešte to vyskúšam,ale nie som istý..Myslím priesvitky. Pavle,ako som spomínal,ja nemám s čím porovnávať.Keď tu čítam o stotisícoch prezretých známok (Hradčany),tak sa mi ježia chlpy,točí sa mi hlava,vidím dvojmo,som hladný,chce sa mi spať,som zlý na manželku (Anča sa volá),nechce sa mi žiť...😃 Turuli ho (vodoznak) zrejme nemajú...😃 -s-

Turulové? 5 různých průsvitek celkem, podle poloh 18 k tomu speciální značky, celkem 5, vše v17 polohách (protože hvězdička je ve všech stranách stejná, to by musel mít člověk větší bloky) a navíc je u dvou průsvitek dvoje zoubkování (+ jedna známka ještě jedno navíc jako bonus), takže na jedna známka (např. 10 f) má, když teda hvězdičku budeme počítat jako jednu možnost, neuvěřitelných 46 možností!! + ještě stříhané varianty a k tomu můžeme připočítat i typy (otevřená a zavřená mřížka) a přetisky (nepřeberně i když v podstatě jen s jednou průsvitkou).😈 To je téma pro velké a trpělivé sběratele. Ale myslím, že všech 46 variant nikdo nikdy nedal dohromady. Exponátek by to byl úctyhodný ... leč poněkud nudný.😁

Brett

Uživatel

Zaregistrován:
9. 3. 2010

Vytvořeno:
25. 11. 2017, 21:05

Ešte to vyskúšam,ale nie som istý..Myslím priesvitky. Pavle,ako som spomínal,ja nemám s čím porovnávať.Keď tu čítam o stotisícoch prezretých známok (Hradčany),tak sa mi ježia chlpy,točí sa mi hlava,vidím dvojmo,som hladný,chce sa mi spať,som zlý na manželku (Anča sa volá),nechce sa mi žiť...😃 Turuli ho (vodoznak) zrejme nemajú...😃 -s-
stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
25. 11. 2017, 21:18

Pavel_III napsal/a:

...proti světlu ... a některé nejdou určit vůbec nijak (turulové!),

Pavle,nemusíme rozoberať kto a na čo je tu expert..A to fakt.
Ja som si len tak zavtipkoval.A to tiež fakt.
A ako Ťa tu z fóra poznám,tak dúfam,že si sa nenaštval,aj keď to skoro tak vyzerá..😉 To by ma mrzelo.
-s-

stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
25. 11. 2017, 21:26

Ak si mal na mysli maďarskú sliepku, tak tie vodoznak nemajú 😋

Tam píšu Tutul.Ten by nemal mať vodoznak.🙂
K vodoznakovým by som radil kačku,hus,labuť,možno rybárika,či potápku...A pelikáňa.
Spojenie s vodou..😉
-s-

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
25. 11. 2017, 22:39

Á, tak Slota je nevzdělaný pologramota a my, lidé študovaní, jím pohrdáme!!😉

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.