stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
25. 11. 2017, 16:25

Díky Brett.
Malo by to byť teda asi tak,že rímske číslice sa mali používať dopoludnia.
Nemyslel som len obdobie SŠ,zaujímalo ma aj obdobie 20 aj viac rokov pred vznikom.Tak všeobecne..
Na to X som sa pýtal preto,lebo je to na pečiatke zo Silvestra 1908.
Dve hodiny pred koncom roka sa už asi nepečiatkovalo.Tak to bolo ráno.😉
V odkaze,ktorý si sem dal,to Neumann potvrdil.
Ináč "štemple" by ma tiež bavili..Ach jaj..
-s-

Brett

Uživatel

Zaregistrován:
9. 3. 2010

Vytvořeno:
25. 11. 2017, 16:34

Díky Brett. Malo by to byť teda asi tak,že rímske číslice sa mali používať dopoludnia. Nemyslel som len obdobie SŠ,zaujímalo ma aj obdobie 20 aj viac rokov pred vznikom.Tak všeobecne.. Na to X som sa pýtal preto,lebo je to na pečiatke zo Silvestra 1908. Dve hodiny pred koncom roka sa už asi nepečiatkovalo.Tak to bolo ráno.😉 ...

8) Nuš, tak to potom jedine ten Votoček, E. + kolektív

stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
25. 11. 2017, 16:55

Môj záujem o razítka opadol...Nájdem si iné hobby.🙂
-s-

stefanos532

Uživatel

Zaregistrován:
11. 10. 2015

Vytvořeno:
25. 11. 2017, 17:05

Pro stani:
Zjednodušeně řečeno, k určení perforace stačí na známce odměřit dva centimetry a spočítat počet zoubků. První rysku měřítka dát na střed perforačního otvoru a spočítat zoubky až k druhé rysce nebo dát první rysku na střed zoubku a spočítat perforační otvory až k druhé rysce. Konkrétně u toho 1K Hlinky s přetiskem jsou možné jen dva výsledky : 12 a půl zoubku nebo 10 a půl zoubku. Po změření všech stran, pak určit, zda jde o perforaci A, B nebo C. Myslím si, že jejich hodně rozdílné ceny za trochu námahy stojí. Kvalitní zoubkoměr je pomůcka, která tuhle práci hodně zrychlí.

stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
25. 11. 2017, 18:18

A už mám nové hobby.Aspoň na najbližších 20 minút..

Díky stefanos532.

Ja som to už o tom meraní niekde čítal,myslím,že si to písal Ty.Aj som to skúšal na nejakej známke.Na tomto Hlinkovi nie.Idem na to.
Mám 3 kusy,tak sa snáď zmestím do tých 20 minút.🙂
Že existuje nejaké A,B,C a cenové rozdiely som ani netušil.
Bral som to ako obyčajnú známku s vysokým výskytom.
A také budú aj tie moje.
-s-

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
25. 11. 2017, 18:24

Zoubkoměr není položka, která by člověka měla finančně zruinovat.😉
Nehledě teda k tomu, že občas zoubkoměry (byť teda jednodušší) i rozdávají na nějakých akcích, třeba na Sběrateli.

Brett

Uživatel

Zaregistrován:
9. 3. 2010

Vytvořeno:
25. 11. 2017, 19:21

stani - pri tejto známke s kat. číslom 24 sú zaujímavé aj kat. ceny, ale podstatnejšie sú tie trhové. Nie je problém pohľadať v archívoch ukončených aukcií.
Základným cenovo "nepodstatným" zúbkovaním je A (12½).
Zaujímavé to cenovo je pri zúbkovaní B (10½) a C (12½ a 10½ - kombinované). Samozrejme v tomto prípade je podstatné hľadať cenu celistvostí a nie známok či už *, **, alebo razítkovaných.
Hľadať môžeš napríklad v archíve u Burdu.
Mne sa nechce .. 😎 Za cca minútu hľadania com našiel uňho len dve 24B, ale nejedná sa o celistvosti ...
51. aukcia - položka 3227
53. aukcia - položka 3001

stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
25. 11. 2017, 19:23

Pavel_III napsal/a:

... akcích, třeba na Sběrateli.

V Prahe? Ten by nebol lacný.😁
Nejde o peniaze,ale ja vážne nemám čo "zúbkomerovať."
Mám pár známok,takú všehochuť na "hranie deťom",kde zúbkovanie nie je podstatné,niečo na pohľadniciach,výstrižkoch.. Takých, kde by to podstatné mohlo byť mám len pár a sú to vlastne aj tak tie najbežnejšie varianty,ako vyššie (3?) spomínané Hlinka známky.Včera mi jedny Hradčany určil smith.

Na všetkých (Hlinka) som nameral 12+,čiže asi 12 1/2 zuba po všetkých stranách,takže piť sa nebude!!! Platí aj pre vás.Tak načo dentomer...?😋

Aktuálne by som skôr potreboval vyšetriť priesvitku asi na 5 známkach a som z toho jeleň,prd tam vidím.Musím úprimne napísať,že si kvôli tomu žiadnu mašinku nekúpim.Keď sme pri tom ( robiť to nebudem),tak sa opýtam,či benzín nakvapkaný na známke na čiernom sklíčku "nezožerie" lep,ak sa vyšetruje priesvitka na nepoužitej známke.Ani to neviem.Taký som filatelista..🙄 😋
-s-

stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
25. 11. 2017, 19:29

Veď píšem,že piť sa nebude..😃
Stihol som medzičasom nájsť tú "C." (Stošek?)
Veď tam to je vidieť aj na obrázku.Samozrejme sa ale najskôr o tom musí vedieť,čo nie je (nebol?) môj prípad.
Aj tú 10 1/2 by som už asi rozpoznal,myslím si.
Ale kadejaké 1/2,3/4...to asi nie.Nie okom,ani pravítkom.
-s-

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
25. 11. 2017, 19:59

Taky se to dá určovat podle známek se známým zoubkováním. Přiložíš a vidíš.😉

Benzín a lep dobrý (ale je lepší benzín po celé ploše). Ovšem jsou známky, kde se dlouhé koupání nedoporučuje kvůli barvě, kterou rozpouští. Ale většina průsvitek se dá celkem dobře určit čistě proti světlu ... a některé nejdou určit vůbec nijak (turulové!),

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.