Zaregistrován
12. 1. 2010
Jake kapsle jsou mysleny - pevne kruhove nebo kapsicky?
Zaregistrován
7. 2. 2011
Kruhové (bubliny).
Zaregistrován
16. 2. 2008
Tady je jeden zajímavý způsob skladování mincí
Obrázky:
Zaregistrován
23. 12. 2009
Co kdyz si chci prolednout zrovna tu minci v druhe rade od spodu?😃
Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/
Zaregistrován
12. 1. 2010
Musis ji vytahnout, prohlednout a vratit velmi velmi rychle😆
Zaregistrován
13. 7. 2011
Mincová zavařenina trvanlivá
http://www.kralovskyjarmark.cz/eshop/mince/715-mincova-zavarenina-trvanliva
Zaregistrován
6. 7. 2009
Tak Jezisek mi prinesl skladovaci system pro mince se kterym jsem konecne plne spokojen. Podobny mincovni box amaterske vyroby jsem mel sice jiz drive, nyni je jiz ale konecne vyraben profesionalne v perfektni kvalite. Kazda mince v nem je ulozena ve dvoukapsicce (v jedne kapse mince, ve druhe popiska) a ta nasledne v boxu v samostatne drazce. Nehrozi tedy zejmena u tenkych a krehkych minci jejich poskozeni protoze nejsou nijak namahany ani zatezovany vlastni vahou jako treba v albu. Dale je s mincemi velmi snadna manipulace napriklad pri zmene jejich chronologickeho razeni v boxu. Nekdo muze namitnout ze nejlepsi ulozeni je stejne na platech v samostatnych polickach s cimz souhlasim, ale pokud potrebuji mince casteji prenaset treba do banky tak podle mne lepsi reseni nez tento box neexistuje. A to nejlepsi nakonec, po rocnim testovani s Ag mincemi ruzne ryzosti a take s Cu mincemi mohu doporucit pouziti novych neutralnich dvoukapsicek. Jsou totiz z uplne jineho materialu nez doposud zname ostatni typy a i kdyz rocni testovaci lhuta se muze zdat jeste kratka, tak zadnou oxidaci ci jine nepravosti na ulozenych mincich jsem nepozoroval.
Obrázky:
Zaregistrován
22. 7. 2011
To je také dobré řešení, které má několik výhod. Je to přehledné, okamžitě můžeme čerpat z podložního lístku informace a nemusíme brát mince do ruky.
Jako každému, i mě se líbí mince na platech, protože to je nejpřehlednější. Narozdíl od některých ale preferuji plata bez přepážek, kdy se nechá s mincemi manipulovat a zařadit například na jedno plato celou nominální soustavu, od těch nejnižších nominálů, až například po tolary. Přepážky beru jako rušivý element.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
17. 8. 2010
Kucera: dobry system skladovani. Muzu se zeptat zda tou profesionalni vyrobou je myslena vyroba na zakazku nebo to ma v nabidce nejaky vyrobce numismatickeho materialu (vidim tam nemecke popisky)...
Zaregistrován
22. 7. 2011
Toto řešení se mě začíná líbit čím dál víc a asi nebudu sám. Možná, že by bylo dobré, abyste sem napsal informace, kde si mohou tento systém případní zájemci koupit.
Zmiňujete se zde o nových kapsičkách. Myslíte ty, které jsou dnes vcelku běžné v aukcích- Rauch, Aurea atd., nebo nějaké jiné? Roční zkoušení není sice dlouhé, ale pokud jste s nimi spokojen, pak budou asi v pořádku. Velmi pěkné je, pokud mince ve sbírce mají podobnou patinu a dávají dojem, že patří k sobě. Nepozoroval jste, že by mince v kapsičkách trochu zestejněly? To by bylo pozitivní, protože každá mince kterou koupíme, má jiný původ a ležela v jiných a rozdílných podmínkách.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.