Zaregistrován
11. 2. 2016
Chci se zeptat jestli omýváte mince co vám přijdou nebo mate z oběhu a jestli jo tak cim? Když vidím co udělá otisk prstu s minci v razaku. Přemýšlím kdyz mi prijde novej kousek jestli ho neoplachnout. Člověk neví jestli s tím nemanipulovala spocena ruka nebo to někdo nesmudlal citronem. A taky se chci zeptat jestli k manipulaci používáte bavlnenou rukavici?.
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
15. 7. 2007
bezne mince neuskodi umyt nejakym obycejnym mydlem a nasledne oplachnout teplou vodou a nechat oschnout. mozne (ale rekl bych ze obvykle zbytecne) je jejich odmasteni lekarenskym lihem (v cizine se nekdy k odmasteni pouziva cisty methanol, ale s ohledem na to, ze je to jedovata latka, ktera se vstrebava i kuzi, jejimu pouzivani bych se vyhnul). pokud nepouzijete rukavice, je dobre mit nezpocene a dobre umyte ruce (je ale potreba pocitat s tim, ze takova ochrana neni stoprocentni a umyvani minci uz ma smysl mensi). bavlnenou rukavici nic nezkazite, ale moc lidi to nedela (zalezi na tom, co kdo sbira).
zatimco otisk na novodobych minci je potiz a jeho vznik lze ocekavat temer vzdy, na mincich historickych to takovy problem neni (pokud pred tim neprosly cistenim) ci pokud nemate opravdu kysely pot
Zaregistrován
15. 7. 2007
vygeneroval jsem si zbytecny problem. pouzivam plastova okenka (rozdelena na 4 pozice 2x2) z listu 3x4, ktere vypadaji tak, jak uvadim nize na fotce (189x249 rozmer listu, 56x56 mm pak rozmer kapsicky a asi i okenka). Ty listy samotne mne az tak nezajimaji, ty ja rozstriham na dalsi potrebne kousky. Co potrebuji jsou ta plastova okenka (ta ostriham na mensi). Ted mi dosla a ja jsem totalne zmaten stavajici nabidkou a nevim, co si mam koupit, abych tam mel ta mala plastova okenka co potrebuju. Poradite mi pls, co je to za vyrobek a kde to koupit? Puvodni obal jsem vyhodil, na listu samotnem nic neni, skleroza zapracovala a tak ani nevim, co je to za firmu. Predem diky za radu.
pro zvedavce, k cemu to vlastne pouzivam, uz jsem to sem kdysi daval zde, ale od te doby jsem vyresil i ulozeni rakteat(https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/skladovani-a-cisteni-minci_post_-213848#post213848). umoznuje mi to ulozit 80 drobnych minci na list - to zadne jine reseni nema (viz foto nize).
Obrázky:
Zaregistrován
7. 10. 2006
S dotazem neporadím, ale nemůžu si odpustit poznámku: Vždycky, když vidím takto uložené mince, chce se mi plakat😞
Zaregistrován
27. 12. 2010
oliver: zaběhni do papírnictví, mají to tam jak album, tak náhradní listy s okénkami (dle velikosti). Obal náhradního balíčku je průhledný igelit.
Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.
Zaregistrován
28. 10. 2014
Vždycky, když vidím takto uložené mince, chce se mi plakat😞
To je špatně?Co se může mincím stát?
Taky to tak mám a zatím nic negativního nepozoruju
Zaregistrován
15. 7. 2007
asi tomu horku u mne doma pricitam, ze odpovedim tak nejak uplne nerozumim😉
presto dekuji za snahu, budu rad za identifikaci vyrobce. v papirnictvi to co hledam nemaji.
kacuro: ulozeni minci odrazi me potreby i me moznosti. rad se seznamim s resenim, ktere bude lepe splnovat vyse uvedene a nebude Te dohanet k placi 😁
Zaregistrován
23. 6. 2007
Oli: já kupuju tady u Zdenka tyhle a ty si ostříhávám do kapsiček Cobra na odpovídající velikost.
http://eshop.infofila.cz/nahradni-listy-na-mince-numis-nh48-numis-17-301-12-1509
Zaregistrován
7. 10. 2006
Chápu, ale stejně se mi uvěznění těch středověkých kousků v plastu, a ještě ke všemu proti jejich vůli, nelíbí 🙄 To si snad ani nezaslouží ... Nejraději bych Ti je zabavil, osvobodil je z těch pout plastového vězení a nabídl jim pohodlný a volný život v mé mincovní skříňce 😆 😁
Nicméně gorila má nejspíš pravdu, kdysi dávno jsem takové album s identickými plastovými čtyřlůžkovými celami také kupoval v obyčejném papírnictví ...
Zaregistrován
15. 7. 2007
njn mincovni skrinka by byla fajn, snad mozna nekdy pozdeji (teto myslence se nebranim, ale nesplnuje to moznosti snadneho transportu a zabira to i celkem dost mista). o mince bych se nebal. v tom vezeni nebudou na veky, nejpozdeji za 3-4 desitky let se zas rozkutaleji do sveta a treba budou mit stesti na majitele se skrinkou🙂
s tema kapsickama v papirnictvi jsem to fakt nepochopil, v papirnictvich, kam chodim ja toto nemaji, vsiml bych si
nicmene snahou bylo to prave koupit u nejake zajete firmy, aby to bylo vhodne na mince a casem se to nelepilo, protoze i pred tim to bylo bud od SAFE ci neceho podobneho. Ten Leuchtturm bude asi take v pohode, takze asi pouziju ten. diky vsem.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.