Moderátoři: numismat, smith

tenzor

Moderátor

Zaregistrován
12. 1. 2010

#531 - 28. 5. 2015, 02:03

Tohle dříve používala Aurea (možná pořád):
55.5 mm x 58 mm, díky těmto rozměrům a měkosti v platu s 57 mm okénky nedržely
Antium Aurum:
57-57.5 mm x 59 mm (mimochodem vyrobcem deklarovane jako 55x55 mm), tvrdší, do okének pasují, můžu si prohlédnout vyjmutím přední strany dvoukapsičky z okénka minci z obou stran, zatímco spodek s popisem je pořád v okénku.
Osobně jsem si myslel, že Aurea má kapsičky 55x57 mm a Antium Aurum 57x58, rozhodně jsem nechtěl vyvolat takovou reakci kvůli mm navic, takže se omlouvám..

Voloda16

Uživatel

Zaregistrován
17. 3. 2012

#532 - 28. 5. 2015, 23:59
  1. pokud by měl někdo k prodeji nové dvoukapsičky kobra (v jakémkoliv množství), prosím dejte mi vědět na mail.

2. potřebuji poradit ještě s jednou věcí - historicky mám nějaké plata/boxy/vitríny s kruhovými otvory - přemýšlel jsem, že do nich dám kulatou bublinku a do nich třeba menší mince. otvory jsou cca 36-37mm.
    nevím ale zda je lepší mít pevně zasazenou bublinku (tj. koupit 36mm), v které bude ale mince volně lítat, nebo koupit bublinku přesně na průměr mince (ok u středověku to asi nepůjde) a ta zase bude lítat v otvoru. nebo jak to řešíte? máte minci "na něčem" (neotírá se pak vrchní strana mince?)? navíc je pak vidět jen jedna strana...
    nebo použít něco takového (http://www.hphobby.cz/detail/znamky-mince/numismatika-mince/bublinky-na-mince/quadrum/quadrum-pena-bez-vyrezu.html), prostě minci v bublince v něčem ze stran zafixovat?
    díky za zkušenosti a rady

Kucera

Moderátor

Zaregistrován
6. 7. 2009

#533 - 29. 5. 2015, 08:08

Obávám se že tak jak si to představujete - použít plata která již máte, na nich uložit kapsle tak aby v nich nelítala mince a ani kapsle na platě, bez svépomoci nepůjde.
Prodávají se sice kapsle do kterých lze použít vložky na přesný průměr mince ( http://www.schaubek.de/Dosen-div-Durchmesser ), ale ty lze použít pouze na plata s většími otvory. Navíc ty vložky do kapslí mají většinou menší tloušťku než je vnitřní výška kapsle a zejména tenká mince může podklouznout mezi vložku a dno kapsle. Ale na uložení např. oběžných mincí Československa to vzhledem k jejich větší tloušťce použít lze.
Pokud bych chtěl tedy použít plata s políčky která již máte a do nich kapsle, volil bych kapsle s vnitřním průměrem odpovídajícím průměru mince. Aby tyto kapsle různého průměru v políčkách plata "nelítaly", zafixoval bych je zhotovením čtvercových rámečků s vnitřním otvorem na průměr kapsle. Materiál na rámečky asi karton nebo tenké plexi. Bylo by to asi pracné, ale jiné řešení při tomto plánovaném uložení mne nenapadá.

taho

Uživatel

Zaregistrován
7. 2. 2011

#534 - 29. 5. 2015, 11:23

Určitě na velikost mince, ale dej si pozor. Já jsem si sepsal průměry našich mincí a dle toho jsem nakoupil bubliny a můžu říci, že mi dost často chybělo 1/2 - 1 mm k tomu, aby se tam mince vešla. Některé medaile dávám do bublin a samozřejmě tam zbývá prostor, tak ustříhnu z přírodního filcu tři malé kousky a medaili "ukotvím" nebo si vystřihnu kolečko s dírou na medaili. Jako na vztek nemohu najít žádnou fotku.

Voloda16

Uživatel

Zaregistrován
17. 3. 2012

#535 - 14. 6. 2015, 12:17

ahoj, tak se mi bohužel nakonec nikdo ani z rozjednaných neozval ohledně dvoukapsiček kobra. kdyby někdo měl navíc, nebo chtěl objednávat ze zahraničí, prosím dejte mi vědět, mám zájem koupit cca 200ks. díky.
V.

Tovy

Uživatel

Zaregistrován
21. 11. 2011

#536 - 14. 6. 2015, 12:32

misak33 je nabizel a myslim, ze urcite jeste nejake bude mit

Misak33

Moderátor

Zaregistrován
23. 12. 2009

#537 - 14. 6. 2015, 14:38

Napište Zdeňkovi, ten je sežene.

Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/

MUDrAcula

Uživatel

Zaregistrován
26. 1. 2013

#538 - 14. 6. 2015, 18:00
Napište Zdeňkovi, ten je sežene.

Též jsem ty, co jsi mi poslal již naplnil... 😆

Tovy

Uživatel

Zaregistrován
21. 11. 2011

#539 - 14. 6. 2015, 18:12

Kdyby to nekdo objednaval, tak bych taky par vzal. Asi jich tu mam jeste dost, ale projistotu..😉

Tovy

Uživatel

Zaregistrován
21. 11. 2011

#540 - 7. 11. 2015, 23:45

Zajimavost skrz znackove plata:

Mam odlozene nejake mince z dob, kdy jsem teprve prechazel na antiku, napriklad par minci Leopolda ve vybornych stavech (prakticky razebni lesk). Par let jsem na ne temer nesahnul. Nedavno jsem na ne kouknul a zjistil, ze ty strany mince, kterymi lezi mince primo na plate, jsou poznatelne tmavsi nez ty druhe. Pouzivam znackova plata od Leuchtturmu. Zjevne nejsou uplne ok.

Ty, ktere lezi na papiru s popiskem vypadaji v poradku.

Na tech fotkach to neni az tak moc videt, ale vzdy obe strany mince jsou foceny ve stejnych podminkach (fotky maji jen trochu zmeneny uhel foceni):

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.