Zaregistrován
6. 7. 2009
Měřil jsem kapsičky od mincí které jsem u Aurey vydražil na sobotní aukci, ale to je jedno, u vás jsem stejně vždycky ve všem lhář.
P.S.
Co se týče kvality dvoukapsiček a jejich vlivů na uložené mince tak bezproblémovou zkušenost s dlouhodobým uložením mám již s výše zmiňovanými Kobrami a ještě od Lindnera 50x50mm (barva lehce do modra, tvrdší materiál).
Zaregistrován
16. 2. 2008
Evropa1 napsal/a:
... kov nemusí dýchat. Pokud ho zabalíš do bezpečného (uzavřeného) obalu a zamezíš přístup vlhkosti...
Já vím, měl jsem spíše na mysli ty případy kdy je extrémní vlhkost vzduchu nebo když někdo uchopí minci zpocenou rukou, tato vlhkost se pak s mincí uzavře a dělá neplechu.
PS
Svoje děti také nezavíráte do neprodyšného plastiku😉
Zaregistrován
7. 2. 2011
Aurea inzerovala rozměry 5555 a 8585 na starých stránkách. Nyní je nemá vystaveny k prodeji. Při osobní návštěvě cca pře 1/4 rokem je měli, ale nemohli se domluvit na ceně. Pak jsem ji psal a odpověď jsem nedostal. Kolega Kucera má s rozměry pravdu (mám je z dřívějška). Zatím nemám s medailemi v nich uloženými problémy. A to jsem přesvědčen, že v bance jsou teploty a obsah vlhkosti ve vzduchu proměnlivé.
Zaregistrován
22. 7. 2011
Výhodou celofánových sáčků je jejich bezpečnost a navíc materiál, ze kterého jsou vyrobeny, je naprosto čirý.
Já používám box (odkaz uvedl kolega Kučera v článku č. 512-jedná se o článek č.67), který je velice přehledný. Sem vkládám hrubé mince ve dvoukapsičkách Kobra. Drobnější mince pak v celofánových sáčcích, které mají chlopeň s lepící páskou, kterou ohnu a přilepím na silnější papír o velikosti 50x50 mm.
Celý systém je naprosto bezpečný a to ve všech směrech.
1) Mince jsou uloženy v neagresivním materiálu a jsou chráněny proti vlivu
prostředí.
2) Mince jsou chráněny proti mechanickému poškození.
3) S mincemi se nechá jednoduše manipulovat.
4) U mincí jsou zároveň popisky a mince můžeme zkoumat zásluhou čirosti
materiálu i při jejich uložení.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
19. 5. 2010
Já u moderních mincí kombinuji celofánové sáčky s kobrama. Minci dám do sáčku, odsávačkou vysaju vzduch, zatavím kousek nad mincí, odstřihnu zbytek sáčku a dám do dvoukapsičky.
Zaregistrován
17. 3. 2012
díky všem za cenné informace a postřehy, začnu zkoušet a uvidím. nejspíš to bude víc kombinací🙂
ještě jednou díky a hezké sbírání
Zaregistrován
17. 3. 2012
lze někde koupit ty dvoukapsičky kobra? Díky🙂
Zaregistrován
26. 7. 2007
skus mu napisat 🙂
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Zaregistrován
17. 3. 2012
myslím, že jsem mu psal (přímo na mail, z jiné konverzace a inzerátu jinde), ale zatím bez odpovědi. ale díky
Zaregistrován
12. 1. 2010
Opravdu nechápu, kde jste získal tento pocit, já jsem nic takového netvrdil. Je možné, že Aurea přešla na tyto kapsičky, při poslední aukci jsem tam nic nedražil.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.