Zaregistrován
7. 10. 2006
Každý pravidelný návštěvník fóra už ví, že Turtle je ortodoxním zastáncem nečištění mincí. Takže ho lze považovat za generála před každou budoucí bitvou😉
Zaregistrován
26. 2. 2014
Ok, budu si to pamatovat..
Koupím 3 krejcary habsburské monarchie, z českých mincoven. Nabídněte své přebytky :) tetezelda@seznam.cz
Zaregistrován
16. 2. 2008
Přesně tak, příspěvek číslo 2 tohoto vlákna.
Nemám rád když se s mincemi dělají věci které se nedají vrátit, tak jako míchaná vajíčka nelze odmíchat.😉
Zaregistrován
15. 7. 2007
ja sice tak ortodoxni nazor nezastavam, ale zcela jiste mam blize k nazoru turtleho. kazdopadne neni nic horsiho, nez videt, jak je najednou kazdej "chemik" a vi, co dela. ono mozna, kdyby lide meli moznost videt, jak i zdanlive citlive cisteni na mikroskopicke urovni poskozuje minci, byli by vic opatrni.
k tem zalezitostem vyse. to tema si stoji za to prostudovat, ne kazdy ma naladu 100x opakovat pri kazdem novem dotazu to same.
jednoduse receno, s cim nepohne po nekolika tydnech cista voda, tam je na miste teprv zacit premyslet, co dal.
a vetsina minci prochazi chemickym cistenim opravdu uplne zbytecne.
Zaregistrován
28. 4. 2013
Našel jsem polozapomenuté album mincí z dětství a šokovalo mě, jak jsou některé mince zničené. Přikládám obrázek, abych se s Vámi podělil, jak může dopadnout mince v nekvalitním starém albu.
Obrázky:
Zaregistrován
23. 12. 2009
Stejny sok jsem mel kdysi i ja....
Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/
Zaregistrován
16. 2. 2008
Velmi poučné, nejraději bych dal ten obrázek do každého vlákna.😉
Zaregistrován
28. 4. 2013
Misak33: Teď ještě záleží, o jak cenné mince šlo. V mém případě šlo "jen" o některé oběžné mince Evropy cca 1950-2000, ale ten pohled na poškozené mince je stejně smutný.
Zaregistrován
7. 2. 2011
I já toto zažil po návratu ke sbírání. Sice to byly naše oběžné mince a žádné vzácné ročníky, ale pár mincí v kvalitě 0/0 zamrzí a pak když to člověk znova dává dohromady ..... Škoda slov.
Takže jsem trochu více zainvestoval (bubliny, kapsy atd.) a stále kontroluji.
Zaregistrován
10. 8. 2011
Nemáte někdo zkušenost s čištěním malého černého flíčku na stříbrné minci Franze Josefa? Na nějakých sem tam je, a pouhé opláchnutí nepomáhá. Předem děkuji za info, jak "to" vzniká a jestli "to" lze odstranit.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.