Zaregistrován
18. 2. 2011
Díky za doporučení, mě se právě tenhle box provedením i kvalitou líbí, ačkoliv taky mám často problém trefit se do drážek, holdery mají aspoň v tomhle výhodu. Na kufřík mrknu.
Carpe diem, sed memento mori!
Zaregistrován
14. 9. 2008
Mel bych dotaz na zkusenejsi kolegy (venuji se spise bankovkam), ale nasel jsem doma starou plaketu, jejiz zadni strana vypada jako na obrazku.
Jinak plaketa je to stejna, jako nabizena nedavno zde:
http://aukro.cz/stara-plaketa-kov-s-motivem-od-malire-manesa-i4039380836.html
Takze zadna cenova bomba, spis bych se rad zeptal, zda existuje nejaky dobry recept, jak to zelene odstranit, pripadne jak zamezit tomu, aby to nezasahlo i predni stranu, ktera je zatim pekna.
Diky.
Zaregistrován
30. 5. 2009
Vypadá to na měděnku, takže bych na to šel Chelatonem. Ale pokud to je bronz, tak bych to dal pouze do slabého roztoku aby to nanadělalo více škody než užitku.
Když nejde o život, tak jde o h..no
http://cnspg.cz
Zaregistrován
14. 9. 2008
chelaton 3, no proc ne, klidne bych zkusil ... nemate tip, kde se to da koupit v Praze v malem mnozstvi?
Ty shopy na webu vsechny maji 100g treba za 120,- a totez doprava ... diky.
Zaregistrován
18. 2. 2011
Zdravím vespolek,
získal jsem teď z Aurei dvě medaile o průměru 4 a 5 cm, které bych rád uložil do samostatných etuí. Vyhlédl jsem si dvě s odpovídající velikostí od Leuchtturmu, viz například zde. Má s nimi někdo zkušennosti? Respektive jsou bezpečné pro dlouhodobé uložení? Jde mi především o to "zafixování zatlačením do formovatelné vnitřní vložky", čert ví, z čeho ta vložka je...
Zaregistrován
16. 2. 2008
Molitan potažený stejným materiálem jako jsou jejich mincovní plata. Zdá se to být bezpečné.
Zaregistrován
18. 2. 2011
Díky, přesně tohle jsem potřeboval vědět 🙂 Obě medaile došly z Aurei v dvoukapsičkách, nechávat je v nich nehodlám ani za nic, vypadá to příšerně a navíc ten plast smrdí po nějakých změkčovadlech nebo co. Hned jdu etue objednat.
Zaregistrován
12. 1. 2010
Já to říkám celou dobu, že dvoukapsičky od Aurei jsou měkčí než jiné a tím pádem v sobě musí mít více změkčovadel, která opravdu pro mince nejsou dobrá, ale spousta lidí mi to nechce věřit.
Zaregistrován
7. 2. 2011
Může to být i várkou. Koupil jsem od jiné nejmenované firmy a páchly.
Od Aurei jsem také kupoval a nic nebylo cítit.
Zaregistrován
18. 2. 2011
Možná, ale evidentně se to děje opakovaně, takže těch špatných várek asi mají hodně... Důvěru k jejich pomůckám to příliš nevzbuzuje, obzvlášť když to je specializovaná firma, která by měla vědět, co mincím škodí... Ale tady půjde asi hlavně o zisk, alespoň mám ten dojem 😕
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.