Moderátoři: numismat, smith

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#271 - 7. 6. 2013, 09:58
Celofán. Nově jsem se s malými cel. sáčky nesetkal. Našel jsem tento obchod http://www.vlmais.cz/index.php?open=sortiment&sortiment=8, bohužel velikost sáčků je mimo. Možná najít způsob vlastní výroby z rolí, nebo si je nechat vyrobit http://www.celofanove-sacky.eu/.

Děkuji za odkazy, kterých se nechá například na seznamu najít mnoho. Výrobců je zde několik, ale bohužel jsem nalezl nejmenší rozměr 65x100mm. Ptal jsem se i na zakázkovou výrobu, ale bohužel podle majitelky by se jednalo o problémovou výrobu.
Menší sáčky určitě existují, zaregistroval jsem je při zaslání mincí ze zahraniční aukce. Zde se jednalo o velikost asi 55x65 mm.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

oliver

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
15. 7. 2007

#272 - 7. 6. 2013, 10:12

no nevim, zde tvrdi, ze se radi prizpusobi pozadavkum zakaznika (cituji: Firma C & C Líně spol. s r.o. nabízí různé velikosti, tvary a gramáže celofánových sáčků, které naleznete v internetovém obchodě. Mnoho dalších rozměrů sáčků již od 2 cm vyrobí podle vašich požadavků):

http://www.cacline.cz/sacky.htm

Tovy

Uživatel

Zaregistrován
21. 11. 2011

#273 - 7. 6. 2013, 10:21

Anebo si je opravdu delat sam - ten strojek na zavarovani pocitam, ze by se mel dat koupit za par stovek, asi by nemel byt problem si jej udelat i doma. Snad..

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#274 - 7. 6. 2013, 11:41
no nevim, zde tvrdi, ze se radi prizpusobi pozadavkum zakaznika (cituji: Firma C & C Líně spol. s r.o. nabízí různé velikosti, tvary a gramáže celofánových sáčků, které naleznete v internetovém obchodě. Mnoho dalších rozměrů sáčků již od 2 cm vyrobí podle vašich požadavků): http://www.cacline.cz/sacky.htm

Děkuji za odkaz.
Problémem zakázkové výroby je v některých případech pouze ochota na papíře a z celkového pohledu by musel odběratel odebrat velký počet kusů. V mém případě by se jednalo o minimálně dvě velikosti.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

oliver

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
15. 7. 2007

#275 - 7. 6. 2013, 12:25

no je jasne, ze kvuli 200 - 300 kusum pytlicku pravdepodobne zadnou akci rozjizdet nebudou. zde je treba mluvit o zakazce v radu tisicu ks. na strane druhe sberatel je dobre misto na to, kde se muze domluvit zajemcu vice a muze pak byt vytvorena poptavka, o kterou se uz dana firma zajimat bude (nebo lze oslovit nejakeho prodejce numismatickych potreb, treba usoudi, ze by to mohlo byt pro neho vyhodne). nehazel bych flintu do zita.

jako vsechno - je to o ochote a o komunikaci, resp. o ochote komunikovat🙂

turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován
16. 2. 2008

#276 - 7. 6. 2013, 13:13

Já jsem toho názoru že mince by se neměly do ničeho neprodyšně uzavírat. Nejspokojenější jsou na sametu na platíčku.
Ostatně zkuste si sami dát hlavu do celofánového pytlíku jak se vám to bude zamlouvat 😉

jan322

Moderátor

Zaregistrován
27. 12. 2009

#277 - 7. 6. 2013, 13:27

Zkus někam v platech převážet drobné středověké drobáky. Stačí jeden výmol na cestě a máš z nich středověký polámaný šrot 🙄 Osobně na ně používám systém, který tady prezentoval pan Kučera a jsem spokojen.

Něco málo mám uloženo i v platu, ale to jsou medaile o průměru 25 - 30mm, kde se jejich rozlomení nebojím.

www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz

turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován
16. 2. 2008

#278 - 7. 6. 2013, 13:39

Převážení je pochopitelně jiná kapitola, měl jsem na mysli normální uložení.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#279 - 7. 6. 2013, 13:42

Souhlasím s Tebou, že plata pokrytá sametem jsou nejlepší a osobně je preferuji, ale má to také jednu nevýhodu v tom, že minci vidíš pouze z jedné strany.
Dále také platí, že většina sběratelů nevystaví zajímavější mince možné krádeži. Mají je tedy uloženy v bance, v nějakých neprodyšných obalech. Skoro celá diskuse na těchto stránkách se nesla v duchu hledání nejbezpečnějších možností. Zde jsem uvedl další možnost, která by měla být naprosto bezpečná ve vztahu k možné ochraně těchto uzavřených ražeb.
Podle mého názoru je PP celofán mnohem přijatelnější, než například kapsičky z umělé hmoty.
PP celofán je uměle vyrobená neprodyšná látka, která má ale potravinářský atest.
Přírodní celofán je látka, která dýchá!!!!!!!!!!!!!!
Poslední větu, která srovnává živý a neživý materiál, beru jako nadsázku.

xjert01

Uživatel

Zaregistrován
17. 8. 2010

#280 - 7. 6. 2013, 13:54
Já jsem toho názoru že mince by se neměly do ničeho neprodyšně uzavírat. Nejspokojenější jsou na sametu na platíčku. Ostatně zkuste si sami dát hlavu do celofánového pytlíku jak se vám to bude zamlouvat 😉

:D

Ja osobne taktez pouzivam system navrzeny panem Kucerou - to jest drevene boxy s kapsickami. Jedinou drobnou nevyhodou je zde o neco slozitejsi manipulace a prehlednost, ale je to system ktery si mi osvedcil...

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.