Zaregistrován
7. 2. 2011
Po dlouhé době se vracím k uložení mincí. Po dlouhé době jsem navštívil obchod ANTIUM AURUM a zakoupil plastová pouzdra 9x9. Majitel je sám používá již 5 let a k žádné újmě nedošlo.
Dále jsem řešil uložení příliš silných střížků medailí a u menších jsem přišel na toto řešení.
Látku jsem zakoupil v řemesl. potřebách v Dlouhé v Praze. Dle informací ji kupují i zlatníci.
Přikládám fota.
Obrázky:
Zaregistrován
6. 11. 2008
Plastové kapsičky z ANTIUM AURUM obsahují bohužel také nežádocí tzv. "změkčovadla", která poškozují(reagují) s tím co se do ní vloží(zejména slitiny mědi a Ag nižší ryzosti), pouze je obsah reagujících škodlivin trochu nižší něž u jiných výrobců... Takže pokud do nich krátkodobě něco dávám(neprozřetelně jsem jich v minulosti 100 koupil), pak raději ještě zabalené v nereagujícím obalu z "celofánu"(méně vzhledné, ale bezpečné).
Jediné dvojité kapsičky asi bez změkčovadel co zatím znám, jsou ty zn.Kobra, co sem dával v minulosti odkaz Kučera!!! 😉
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
7. 2. 2011
Kobra - bohužel do průměru 46. Jinak s tím okružím jsem objevil Ameriku
http://www.lindner-original.de/shop/numismatik/munzenkapseln.html
Zajdu ještě pro celofán. Vzpoměl jsem si jak mamka a babička zavařovali a celován a gumičky byly potřeba.
Pro vtipálky - já budu jen balit, zavařovat ne 😃 .
Zaregistrován
6. 11. 2008
"celofán" jsem psal všeobecně, myslel jsem ověřené neutrální folie používané ve filatelii nebo málé sáčky do nichž se dává materiál na aukce např. u ČNS Praha
Zaregistrován
7. 2. 2011
Do celofánu se mince balí. Kolega mi kdysi ukazoval postup. Budu si ho muset osvěžit.
Zaregistrován
12. 1. 2010
Potom ale asi souhlasis s tim, ze kapsicky od Aurey jsou v tomhle horsi (a to jsou 2x drazsi), protoze jsou mekci.
Jinak pokud to ma nekdo ulozene 5 let a nepozoruje zmeny, tak je ten obsah reagujicich latek asi opravdu minimalni.
Zaregistrován
6. 11. 2008
Tenzor: u mincí z cca Ag 500 a méně to tam je vidět nejdříve, jinak nevím kolik jsi kapsičky kde platil, ale já je platil vroce 2011 vAA 3Kč/kus(velikost50), složení bude asi podobné jako Aurea, no možná i nepatrně nižší("smrdí plastem" přeci jenom asi méně)
Zaregistrován
12. 1. 2010
Tusim ze byla cena za velke (55x55) 7 Kc za kus pred 2 roky, ale asi to slo dost dolu. Antium Aurum 57x58 mm (nabizene jako 5x5 cm) me staly 3,50 za kus.
Jinak nektere rimske denary o ryzosti 400 uz tam mam skoro 2 roky a taky nevidim zmeny.
Jenom mi nejde do hlavy, ze by Aurea davala mince ze svych aukci (a nekdy to muzou byt i kousky za statisice) do kapsli, ktere mohou minci poskodit...
Zaregistrován
6. 11. 2008
Já se nehádám, je to každého věc co kam dává. Já jsem tam měl třeba co si pamatuji Ag Thajsko z počátku 20.století tuším ryzosti 650(nebo500) a po nějaké době(cca rok či dva?) jsem tam měl kolem mince nazelenalé kolečko, to samé pamatuji u některých Cu početňáků a dalších mincí. Pokud v tom mince nebudou uloženy roky a nebo nejsou v r.l. nebo luxusní patině, krátkodoběji(cca do 1-2 let) se asi mnoho snad nestane, ale dlouhodoběji bych to asi neriskoval...
Zaregistrován
6. 11. 2008
jinak ke složení kapsiček a obalů obecně by možná mohl říci své po stránce složení třeba Oliver jako chemik, můj obor to není...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.