Moderátoři: Šenfi, acme2000, smith

Profilový obrázek
luckycoin

Uživatel

Zaregistrován:
31. 10. 2009

#1 6. 11. 2009, 11:34

Zdravím všechny,
svou sbirku bankovek (sbiram novodobé po roce 1960 z celeho světa) si katalogizuju v pocitaci a kazdou bankovku si vzdy oskenuju. Ale nyni se mi stalo neco, s cim jsem se jeste nesetkal. Nektere nove bankovky (5 dollar, 10 libra, 50 nor.koruna ale i ceska nova 1 000) mi nejdou oskenovat. Mam novy skener Canon CanoScan Lide 100. Kdyz jsem porovnaval rozdily u bankovek kde to slo a kde ne, tak jediny rozdil byl v ochrannych prvcich a to v malých žlutých kolečkách rostroušených po bankovce. Je možné, že se jedná o ochranu proti kopírování? Slysel jsem zatim jen o tom, že nektere domaci tiskarny pak tisknou bankovky se svym identifikacnim cislem, ale neslysel jsem, ze by znemoznili skenery skenovani bankovek. Mate s tim nekdo skusenosti? Diky

Profilový obrázek
Šenfi

Moderátor

Zaregistrován:
30. 3. 2008

#2 6. 11. 2009, 11:49

jj, je to kvůli tomu, žlutá barva se špatně kopíruje, některý barevný kopírky jí dokonce vůbec nezaznamenají, proto mají tuhle barvu 😉

pěknej článek na tohle byl na měšci nebo na penize.cz, zkusím dohledat a hodit sem link

Profilový obrázek
Šenfi

Moderátor

Zaregistrován:
30. 3. 2008

#3 6. 11. 2009, 12:04
Profilový obrázek
Hanes159

Uživatel

Zaregistrován:
1. 3. 2009

#4 6. 11. 2009, 15:06
Zdravím všechny, svou sbirku bankovek (sbiram novodobé po roce 1960 z celeho světa) si katalogizuju v pocitaci a kazdou bankovku si vzdy oskenuju. Ale nyni se mi stalo neco, s cim jsem se jeste nesetkal. Nektere nove bankovky (5 dollar, 10 libra, 50 nor.koruna ale i ceska nova 1 000) mi nejdou oskenovat. Mam novy skener Canon CanoScan Lide 100. Kdyz jsem porovnaval rozdily u bankovek kde to slo a kde ne, tak jediny rozdil byl v ochrannych prvcich a to v malých žlutých kolečkách rostroušených po bankovce. Je možné, že se jedná o ochranu proti kopírování? Slysel jsem zatim jen o tom, že nektere domaci tiskarny pak tisknou bankovky se svym identifikacnim cislem, ale neslysel jsem, ze by znemoznili skenery skenovani bankovek. Mate s tim nekdo skusenosti? Diky

Je to tak, bankovky s OMRON kolečkama nejdou nascenovat, jestli scenuješ ve Adobe Photoshopu 8 nebo 9 tak to nejde, pomůže změna na 7. Tady je odkaz kdo to způsobil.[http://www.rulesforuse.org/pub/index.php?lang=c(http://www.rulesforuse.org/pub/index.php?lang=cs)

Profilový obrázek
Hanes159

Uživatel

Zaregistrován:
1. 3. 2009

#5 6. 11. 2009, 15:31

Jinak jsem koukal tak v tom má prsty i výrobce scanerů HP, ten znemožnujě snímání již zmíněných koleček.

Profilový obrázek
Tomako

Moderátor

Zaregistrován:
22. 7. 2007

#6 6. 11. 2009, 15:45

hmmm to musim zkusit se svym starym scanerem 😃

Profilový obrázek
Jаkub

Uživatel

Zaregistrován:
31. 7. 2009

#7 7. 11. 2009, 16:41

Dávnejšie som o tom čítal a bol som z toho dosť prekvapený. Isté rozmiestnenie piatich kruhov je blokované rôznymi programami, ale aj skenermi a tlačiarňami.
Viac info tu: http://en.wikipedia.org/wiki/EURion_constellation

Ak tomu chcete zabrániť, stačí cez jedno z miest preložiť kúsok papierika a potom ten kúsok buď doskenovať, alebo dokresliť... alebo ho nechať tak.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.