Moderátoři: smith

tenzor

Moderátor

Zaregistrován
12. 1. 2010

#1 - 19. 3. 2011, 15:02

Je tu někdo, kdo má zkušenosti s aukcemi přes Sixbid? Přihazuju teď na jednu zahraniční aukci a nejsou mi jasné dvě věci

1. Příhozy - myslel jsem, že se jedná o limit, který je pak standartně zpracován, ale nikde není uvedena výška příhozů, tak mi vrtá hlavou jestli se nejedná o "obálkový systém", tj. že vítěz zaplatí plnou částku nabídky, i kdyby druhá nejvyšší byla na polovině té jeho.. je to možné?
  2. příhozy a procenta - u každé položky mám možnost dát kromě svého limitu také procenta, o které je možné nabídku zvýšit, abych vyhrál... tak tohle už vůbec nechápu, každý chce asi vyhrát a přitom tam dá svou max. cenu, přece nedám místo 100 euro limit 80 euro a navýšení o 25%, když těch 80 nebude stačit, jaký by to kromě práce navíc mělo smysl?
    Díky za jakoukoli informaci.

Dracek

Uživatel

Zaregistrován
6. 11. 2008

#2 - 19. 3. 2011, 15:39

nepoužívám, lépe nakupovat na místě, pokud to chci hodně...(tedy v Evropě)

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

tenzor

Moderátor

Zaregistrován
12. 1. 2010

#3 - 19. 3. 2011, 15:43

Taky bych rad, ale bohuzel v dobe konani aukce budu v praci🙂

Dracek

Uživatel

Zaregistrován
6. 11. 2008

#4 - 19. 3. 2011, 15:49

No, také tam většinou osobně nebyvám, naštěstí kamarádi většinou ano 🙂

Kucera

Moderátor

Zaregistrován
6. 7. 2009

#5 - 19. 3. 2011, 15:59

Nekolik minci jsem jiz pres Sixbid vydrazil (naposledy Ag sestercius). Sixbid je ale pouze server ktery na jednom miste shromazduje probihajici aukce od ruznych aukcnich firem, takze aukcni podminky mohou byt rozdilne.

1. S prihozy je to obdobne jako na nasich aukcich, v pripade vasi vyhry platite castku o jeden prihoz vyssi nez byla nejblizsi nizsi nabidka (t.j. nejedna se o obalkovou metodu). Vyse prihozu se muze u jednotlivych aukcnich firem lisit, presnou vysi lze zjistit ve zverejnenych podminkach aukce nebo dotazem u poradajici aukcni firmy.
  2. Moznost navyseni nabidky o dalsi % take nechapu, nikdy jsem to nezkousel.
    Jeste dodatek - pred odeslanim limitu je dobre si v podminkach aukce zjistit vysi prirazky aukcni firmy k odklepnute castce a take vysi pripadne DPH (oboji muze byt u odlisnych aukcnich firem rozdilne). Dale pri drazbe u aukcni firmy mimo EU je treba pocitat i se clem pri zaslani vydrazene mince postou. Dalsi riziko pri zasilani vydrazene mince je to ze za pripadnou ztratu aukcni firma neruci. Nektere aukcni firmy jeste pozaduji pri vasi prvni drazbe u nich jeste ruceni - informaci u kterych aukcnich firem jste jiz drazil, kterou si nasledne overuji.

denar

Uživatel

Zaregistrován
6. 2. 2008

#6 - 19. 3. 2011, 16:03

tenzor:
1) pokud zvítězíte, je to vždy o jeden příhoz výše, než byl druhý nejvyšší zaslaný limit, či nejvyšší příhoz v sále na aukci. Ne tedy nutně vždy Váš maximální limit. Stejně jako na sálových aukcích v ČR.

Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz

denar

Uživatel

Zaregistrován
6. 2. 2008

#7 - 19. 3. 2011, 16:08

kucera: jen bych namítl s tím clem mimo EU, že ne vždy (prakticky nikdy) není uplatňováno. Zámořské firmy to dělají tak, že využívají svých poboček v rámci EU (např. často Londýn), a odtud Vás kasírují a i mince zasílají, takže se takto vyhýbají nutnosti platit clo. Mám to z osobní zkušenosti, pouze se o něco zvyšuje poplatek za poštovné, protože to jde např. New York-Londýn-ČR.

Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz

tenzor

Moderátor

Zaregistrován
12. 1. 2010

#8 - 19. 3. 2011, 16:18

Kucera, denar: Diky za informace a za rady. Firma je v EU, navic sousedni stat, takze tam bych problem neocekaval. Prirazku zjistenou mam. S tim moznym ztracenim mam trochu strach, copak se bezne takove veci neposilaji jako pojistene cenne psani? Uvidime jestli bude nejaka zaloha (doufam ze ne 100%🙂 ), drazim u nich poprve.

Dracek

Uživatel

Zaregistrován
6. 11. 2008

#9 - 19. 3. 2011, 16:28

tenzor: tak copak Tě zaujalo u Raucha... 😃 😈

tenzor

Moderátor

Zaregistrován
12. 1. 2010

#10 - 19. 3. 2011, 16:34

Hromada veci🙂 Prave s krvacejicim srdcem skrtam polozky, ktere mit nemusim😃

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.