Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

nehledě na to údajné autorství, o kterém by se dalo jistě úspěšně pochybovat...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Tak dneska došel email z národní galerie s odhadem na 80. - 100.000,- pokud nenajdeme nějaký doklad o zaplacení návrhu nebo stavbě. Kdyby prý byl i doklad, mohli bysme se bavit o zcela jiné částce... Prý někde na těch dvířkách našli i nějaký jeho monogram A M který v té době někde používal.

No je to dost, ale když je to i s montáží... Na internetu najdete plno kamen např. za 30.000,- ale musíte si je sami rozebrat a složit. To každý nedovede a nějaký kamnář bude chtít jen za montáž dalších minimálně 30.000,-. No tak zatím počkáme, třeba se nějaký sběratel najde :-D

Ale je fakt, že kdyby někdo toužil po stejných a stejně kvalitních kamnech a nechal si je na zakázku vyrobit, musel by za ně dát více než kolik je požadovaná částka.
Kdo zná všechny odpovědi, tomu nebyly položeny všechny otázky.
http://www.youtube.com/watch?v=4T2ptyJE4f4

No tyhle kamna jsou ještě vevnitř akumulační. Prý by se to mohlo postavit buď jako normální klasická kamna, nebo vevnitř nějaké cestičky vycpat blátem nebo čím to dřív dělali a potom by měli nějakou větší výtopnost... No o tom by mohl vyprávět otec, já se v tom moc nevyznám :-) A nahoře se dá roura vyvést do 3 směrů. U jiných kamen to prý jde většinou jen jedním směrem.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.