Moderátoři: smith

nic proti citronkovi nemám, ale píše, že mu je opravdu 15, že většinu koupil od kluků ze třídy, něco našel v lese atd, atd., ono by se taky mohlo stát, že si pro mince přijdou tatínkové těch kamarádů (třeba jsou hledači :-))), nebo policajti :-))) no já bych od něj tedy raději nic nekupoval ani s ním nic neměnil

Nemyslim si, ze vadi ze mi je 15... a ze kupuju mince.
Vzdyt je jedno od koho to koupim (teda pokud neni zlodej).
Jeho otec o tom veděl, puvodne mela byt cena vyšši, ale ten kamarad to řekl tatovi a vyklubala se z toho tato cena. Pry mu za to nabizeli tuto cenu nekde v obchode.
Ty mince jsem koupil jeste na zakladce.
Nechtel jsem tu rozpoutat to co se tu stalo...😞 Prosim o smazani tohoto přispevku😞

On vzdy se musi nekdo najit, co resi hovadiny. V prodejni sekci take neresite, ze polovina veci jsou nalezovky (vetsina od detektoraru-plenitelu). A kdyz tady nekdo neco nadsene ukaze, tak hned vytahujete blbosti.
Mas to hezke citronku, jen tak dal. Na noumy se vykasli🙂

Taky jsem nějak nepochopil, co se tady vlastně řeší.
Mince sbírám od druhé třídy a většinou to tak bylo spíš výměnou za Ábíčka, čtyřlístky atd.. Ono při kapesném 5,-Kčs na tejden, a to jsem si za to měl kupovat svačiny, se toho moc kupovat nedalo. Každej jsme nějak začínali.
Ale jak řek Tovy. V klídku si sbírej dál, to co se Ti líbí. Na ostatní kašli ( je to Tvoje sbírka, takže pravidla si určuješ ty ). A neboj se pochlubit.😆

Taky by mě zajímalo, jaká právní úskalí má, když 15letý kupuje mince nebo případně prodává přebytky (pokud se nechce živit prodejem!). Copak si do 18 nemůže (i v mladším věku) jít koupit něco do obchodu? Pochopitelně na Aukru a asi i na sálových aukcích musí být plnoletý, ale jinak nevidím problém.
Oprava: tak i na Aukru už můžou obchodovat nezletilí

tenzor napsal: Taky by mě zajímalo, jaká právní úskalí má, když 15letý kupuje mince nebo případně prodává přebytky (pokud se nechce živit prodejem!). Copak si do 18 nemůže (i v mladším věku) jít koupit něco do obchodu? Pochopitelně na Aukru a asi i na sálových aukcích musí být plnoletý, ale jinak nevidím problém.
Oprava: tak i na Aukru už můžou obchodovat nezletilí
Jak jste psali, řešíme tady hovadiny, sám také sbírám mince od dětství, ale přečtěte si oba pořádně svoje příspěvky, oba jste si odpověděli sami, těch 18 let tam není pro nic za nic........

Trochu odbocim, ale kdyz se to tu rozebira - me by zajimalo, jak je obecne s nakupy a prodeji mladistvymi. Ja uz si to moc nepamatuji, ale tusim ze v zakone je, ze nezletili nesmi vstupovat do obchodniho vztahu s jinymi subjekty. To mohou jen jejich zakonni zastupci. No ale kdyz si jdete koupit do obchodu rohlik, tak take vstupujete do obchodniho vztahu prece🙂
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.