Moderátoři: smith

Ahoj, take se musim pochlubit svou sbirkou...
Ja osobne si myslim, ze tato sbirka je docela dobra na to ze je mi 15 a ze me kapesne je 200kč 😉
Jen bych potreboval urcit cenu tech poslednich 3 minci... Děkuju
Předem se omlovam za kvalitu fota...
Hodne hezkych mincí a hodne štesti ve sbirani🙂
Obrázky:

no mas to pekne, ked som mal ja 15, tak som kapesne nemal a viac ma zaujimali spoluziacky ako mince😃
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

citronek: Než tady vletí Dráček a celé to zkritizuje - Jestli Ti je opravdu 15 a dáváš to dohromady z malého kapesného - smekám. 😉
Ten tolar 1780 je novoražba, ale to asi víš. Potom tam vidím hodně Francouzů. ti byli obecně raženi dost mizerně, ale doporučil bych se zaměřit na lepší stavy. Některé kousky jsou ale ke způsobu ražby docela slušné.
Ty neurčené mince jsou:
- Sasko, Jan Jiří (1615 - 1656), kiprový 48 krejcar 1621 (mincovnu nevím)
- a 3. Bavorsko, Maxmilián I. (1598 - 1651), kiprový 48 krejcar bez letopočtu (1622), mincovna Mnichov
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz

No když začíná a chová se tu slušně, tak v pohodě...
Jak to vidím líbí se ti Francie, tak se specializuj na její sbírání a netříšti volné peníze. Tři Německa bych schoval na později. Novoražbu MT bych prodal. Francii protřídit a časem doplňovat pokud to půjde ve slušných stavech a zejména minimálně přesně určitelných !!! Vím, že přeražby z 18.století jsou v nabídkách většinou nic moc, ale zase to u nás moc lidí nesbírá a spatný stav bude v budoucnu v případě nutnosti velký problém prodat. No zase mnohé vypadají ze znakové strany celkem slušně. Takže jen vydržet, zaměřit se na lepší stavy a ať tě to baví... 😉
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

No když tě to baví tvoje věc, ale pamětní mince Československa koupím s penězi u obchodníka asi skoro najednou, to není o sbírání, ale jen o tom přijít a zaplatit...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.