Moderátoři: Jaromir, Admin - Zdeněk Jindra, smith
Zaregistrován
12. 12. 2010
Dobrý večer.Nemám se moc kde chlubit,tak snad tady.Chtěl bych Vám ukázat svou sbírku Evropy.Mám to ve 3 albumech,dnes vkládám první.Můžete mi i poradit kolik by mohla mít sbírka cenu?Prodávat rozhodně ale nebudu.Děkuji
Obrázky:
Zaregistrován
12. 12. 2010
Dobrý den.Tak dávám album č.2.Škoda že se mi nikdo nepokusil napsat co si o této sbírce myslí.Není to asi žádný zázrak,ale já se kochám snad každý sen.
Obrázky:
Zaregistrován
12. 12. 2010
NO a dám tu hned i ten 3 album.
Obrázky:
Zaregistrován
6. 2. 2009
Síce ja som Hradčanár, a tým pádom aj dostatočne "postihnutý", ale myslím si, že je to pekná zbierka. Ako som prezeral obrázky sú tam ZZ, o ktorých som ani nevedel, že existujú, resp. existovali.
K tomu "zázraku": Pri zbieraní nejde o to, aby človek "nahromadil" zázraky, ale aby mal radosť zo svojej zbierky.
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Zaregistrován
10. 2. 2006
Určitě to není žádné filatelistické smetí, pro začátečníka dobrý základ. Na Vašem místě bych se asi snažil doplnit co nejvíce známkových zemí Evropy a potom se můžete kochat ještě více.
Ceny známek jsou převážně v korunách, ale je tam i řada desetikorunových položek. Jako celek cenu těžko říci, protože tyto známky jsou snadno dostupné u téměř každého obchodníka se známkami a ze starších známek tam mohou být nějaké novotisky či falza.
Zaregistrován
21. 7. 2007
Jako základ sbírky to nevypadá špatně. Trochu mi z toho ale uniká, zda už máš ujasněno, co vlastně budeš sbírat. Momentálně je tam asi zařazen vše, co přišlo pod ruku; sice je to urovnané podle států, ale pak už je to trochu bez ladu a skladu. Také je třeba si trochu ujasnit způsob řazení jednotlivých ZZ (např. pokud je samostatně Banát, Báčka, pak by měl být obdobně samostatně i Temešvár apod.). Bylo by to na dlouhou diskusi, ale dá se s tím pracovat.
Zaregistrován
12. 12. 2010
Dík za názor.Vycházím z Fil.atlasu ZZ a podle seznamu státu.Takže se vlastně podle tohoto seznamu snažím doplnit zbývající státy.No a třeba konkrétně Banát Bačka tam jako ZZ je vedený.Tak teď nevím.Temešvár jsem totiž v Atlasu jako ZZ nenašel.Je ale fakt že jsem Atlas moc nestudoval.Ale i tak díky.Mimochodem budu fotit ještě Afriku a Ameriku,tak tě asi zase požádám o názor.Díky
Zaregistrován
26. 3. 2011
Takže zřejmě jsi geografilatelista ( geografilatelie - sběratelský směr, zaměře-ný na sbírání známek, případně celistvostí jednotlivých známkových území, ne zcela přesně nazývaných ZZ. Filatelistický atlas je základní "biblí" každého geografilatelisty, ale dnes je již samozřejmě překonaný, velmi cenné informace lze čerpat z vynikajících příruček p.Marka (pro zajímavost, celkový počet známkových území, uvedený v jeho příručkách stoupl oproti FA na neuvěřitelné číslo 1547. FA jich vedl, tuším, cca 730 ? Zde též najdeš výše zmiňovaný Temešvár ( Filatelistický atlas - Evropa, srbská okupace, měnové přetisky na uherských známkách) . Jinak, co se týče vedení sbírky tohoto zaměření, je to velmi individuální a velmi složité, neboť vždy hrozí nebezpečí vzniku "chaosu". I když se zabývám specializovaným sbíráním Hradčan. k geografilatelii se stále vracím pro její neopakovatelnou romantiku a kouzlo objevovat stále něco nového. Před lety jsme začínal asi jako Ty, dle FA shromažďoval zástupce každé země, podařilo se mi nashromáždit cca 700 zástupců. Ale jak jsem začal více pročítat odbornou literaturu, hned jsem zjistil, čím vším se mi podařilo sbírku "zaplevelit" - falza, razítka z ochoty, v té době se v hojném počtu objevovaly různá " zaručeně pravá provizoria z území bývalého Sovětského Svazu, atd., takže mne to bohužel tak otrávilo, že jsem vše prodal.... Teď se ke všemu s nebývalou chutí vracím. Doporučuji stále číst literaturu, navštěvovat stránky aukcí a porovnávat materiály. Starší čísla časopisu Filatelie jsou dostupná na stránce FILASO, tuším, že v ročníku 1970 jsou zajímavé články ohledně známek Epiru i s ukázky rozdílů mezi originálem a padělkem..... Jak píše Dejvy, je to na velmi dlouhé povídání, hlavně je prvořadým úkolem ujasnit si, jakým stylem a klíčem budeš sbírku budovat a doplňovat známky. ( možno sledovat a dokumentovat postupný vývoj názvu území na známce, u aktivních zemí, kde předpokládám hodně materiálu,mohu si zvolit příhodný námět, či motiv, který mě dané území vhodně přiblíží, nebo sleduji postupný poštovní vývoj daného ůzemí , atd .......
Zaregistrován
12. 12. 2010
Děkuji za příspěvek a radu.Momentálně je to sbírka ve stavu,kdy opravdu nevím jak budu pokračovat.Rozhodně zatím zůstanu u "bible" a pokusím se o sezbírání známek dle seznamu.Dále bych chtěl docílit pokud možno alespoň jedné kompletní sestavy bez ohledu na téma.Stále nemám představu o cenových relacích,tak ani netuším zda to je finančně únosné.Teprve až bych vytvořil tuto "vizi",tak bych se snažil pokračovat dál.A rozhodně přivítám jakékoliv tvé rady a příspěvky.Jinak ten Temešvár jsem ve finále našel.S tou literaturou máš taky pravdu,a taky přivítám jakékoliv rady.No a jak jsem psal,budu dávat i Ameriku a Afriku.
Zaregistrován
9. 2. 2008
No vidíš! A máš dalších 20 roků co dělat jako zábavu. Gratuluji!!!
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.