Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
11. 3. 2009
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak by bylo nejlepší začít se sbíráním pražských grošů. Mince už delší dobu sbírám, chlavně pamětní Československo a Čechy a pak všehochuť z ciziny. Má vůbec cenu v dnešní době začínat sbírat ? Přijde mi, že díky Aukru šla cena takřka veškerých sběratelských komodit raketově nahoru a mimo aukro není šance takřka cokoli sehnat ( sbírám ještě militarie a díky aukru je to dost už bída ). Díky za případné odpovědi.
Zaregistrován
7. 10. 2006
no to si musíte rozmyslet, jestli na to jednak máte a jednak jestli ty peníze do toho chcete vrazit. občas se dá při troše štěstí narazit i na aukru na dobrou koupi, to když ostatní zaspí a nestačí přihodit🙂
Zaregistrován
23. 10. 2006
Zbieranie mincí,papierových platidiel je o volných platných peniazoch.😉
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Zaregistrován
6. 11. 2008
Jako v každém oboru hobby je to o penězích a(nebo) znalostech.
Čím více znalostí, tím větší šance občas něco koupit výhodně(s trochou štěstí) samozřejmě "ocamcať pocamcať".😉
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
23. 10. 2006
Ideálne riešenie zberateľstva;mať dobrú pozíciu a RRR dostávať ako "darček" navrhujem jeden krát týždenne.😃 😆
Dobré?🙄 😈
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Zaregistrován
7. 10. 2006
Zaregistrován
11. 3. 2009
Děkuji za rady. Mě přijde, že v poslední době je sběratelství, hlavně díky aukru čím dál tím víc jen o penězích...
Zaregistrován
7. 10. 2006
ano je to tak, ale naštěstí jde vždycky sbírat něco, co bude pro toho konkrétního člověka cenově dostupné, např. pivní etikety, pokud budeš chtít, mám jich tu na prodej 6tisíc😃
Zaregistrován
11. 3. 2009
Dík, ty sem sbíral kdysi taky a taky jich tu pár mám. Není problém že bych neměl na sbírku ať už čehokoli, pokud nepočítám, že bych chtěl obraz od Van Gogha peníze, ale že člověk pokud se vyskytoval delší dobu v nějakém sběratelském oboru věděl kolik cca co stojí, věděl kam se jít podívat, kde co může sehnat a tak. Věděl co je adekvátní cena za danou věc. Aukro bylo prvních pár let taky v pohodě, ale v poslední době díky spoustě podle mě spíš hromaditelů než sběratelů vylétly ceny raketově nahoru a mimo aukro se nedá díky tomu, že prodejci dobře vědí kde prodat, nic sehnat. Tak sem si postěžoval ...
Zaregistrován
7. 10. 2006
s tím souhlasím, bohužel se s tím nedá nic dělat, je to nějaký nový trend. asi to bude tím, že ti, co nic nesbírali, protože nevěděli, že se někde dá něco sehnat, se najednou k tomu přes aukro dostali a mohou si tak naplnit své dávné tužby ...
a je zajímavé, že se na tom aukru ještě moc neprojevila krize .... čekal jsem, že lidi nebudou mít peníze a ceny půjdou dolu, ale zatím se nic neděje ...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.