Byli jste někdo na víkendové akci "Sběratel 2008" v Holešovicích? Případně sehnali jste si něco do sbírky? Já sehnal alespoň pár kousků, které mi chyběli z hyperinflačního Německa, pak nějaké Maďarsko, ale samozřejmě, Francouzi, Maďaři a i někteří Češi tam vystavovali moooc pěkné (leč pro mě finančně nedostupné) kousky. Škoda, tak jsem se alespoň pokochal přes sklo nebo přes fólii :-) A co vy?

Nebyl jsem a posledni dobou se mi podarilo nejak promeskat uplne vsechno..😞 Co tam bylo za pekne kousky?

Tak to já si našel čas až v nedělii. Takže po tom, co jsem vlez špatným vchodem a probil se zkrz dav filatelistů čekajících v kilometrový frontě na mauricia jsem vítězně stanul na sběrateli.
Jinak jsem si tam koupil nový zelený hradčany, mince a něco málo z reichu a samozřejmě pár knížek, kterých není nikdy dost 😉 .
Ale vesměs už bylo znát, že to pražáci za ty dva dny rozebrali, takže jsem se už ani neměl skoro nad čím kochat😃

No jeden CZ stánek (ale nevzpomenu si bohužel na jméno vystavovatele) tam měl udělanou prosklenou takovou "Hall of Fame" a měl tam kousky typu 100 Kč/1919 tak ve stavu 2, 1000 Kčs/1934 přetisk SŠ v UNC, 5 Kčs/1938 bez přetisku v N, nevydanou miliardu B-pengo, guldeny a spoustu dalších (asi kolem 30 - 40 ks vzácných bankovek). Nabízeli pak k prodeji bilionovky z německé hyperinflace, Rentenmarky (od 1 až po 1000 RtM), ale tohle všechno se pohybovalo v takových částkách, že se člověk mohl fakt pokochat akorát okem. Jinak pro sběratele Maďarska tam byl pěknej výběr - Maďaři měli natřískaný alba snad kompletnim Maďarskem (vč. nevydanejch, chybotisků, variant), ale opět kvalita odpovídala ceně, takže jsem se pouze kochal :-) Nicméně, rihave, nevěš hlavu, stánků s bankovkami tam zas tolik (oproti známkám a pohlednicim) nebylo, spíše tam byly známé firmy (co maj sortiment i na netu, jako je Elektris, Numis, Klim...) - pro mě tedy nejzajímavější byly ty stánky Poláků, Francouzů a Maďarů. Co mě mrzí je fakt, že jsem chtěl koupit Rosenberga 16, ale nikde jsem ho tam nenašel :-(

:shock: 🙄 tak toho jsem si vůbec nevšiml, nebo tam u toho stálo tolik lidí že jsem to přešel. Chjoo, škoda😞
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.