Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith
Dargor6 - děkuji za Váše vyjádření ke křížům. Třetí věc má být prý ostatkový, relikviář? kříž, který je na kulatém podstavci ze stejného magnetické kovu jakého je zhotovena ostnatá růžice a osa tohoto relikviáře. zdobný zbytek není z magnetického kovu, ale nejspíš bronz. Ve vnitřní straně se nachází malba světce na kůži a kolem našity nějaké kovové, spirálovité špony. Světec je v kutně, na rukou má krvavé stigmata. Předem děkuji za jakýkoliv poznatek. PK
Áno, myslím že sa jedná o ľudové baroko a kľudne to môže byť aj prvá polovica 19. storočia. Mám podobnú rezbu z roku 1830. U nás také sošky stoja cca 200 - 300 Eur, ja som moju kúpila v bazári za 1000 Kč. Ak chcete predávať - nie je moc dobré obdobie na predaj podľa mňa. Pokiaľ kupovať, tak ak Vám ju predajú do 3-4 tisíc Kč, tak určite neprerobíte:-) Pridávam link na aukre, môžete sledovať či sa predá alebo pôjde cena nižšie.
Ono to tiež nie je zlá cena - ja si myslím, že tieto drevorezby časom dobre podrastú na cene aj u nás:-) Stačí sa pozrieť do zahraničia či do aukčných siení. Minule sme boli v antiku v Levoči, chodia tam dosť zahraniční turisti, že najmä Maďari a Poliaci a kúpia kľudne podobnú sošku za 400 Eur s tým, že u nich sú originály podstatne drahšie. A drevorezby sú kvalita - nie je to odliatok zo sádry.
Včera sa mi podarilo získať týchto dvoch anjelikov, polychrómované drevorezby. Predávali ich dvaja mladí bratia (cca 25 rokov), ktorí ich majú po svojom dedkovi a ten tvrdil, že mu ich dal jeho dedo. Mali by pochádzať od rezbára z Novej Bane, resp. blízkeho okolia. Skúsila som napísať aj do Pohronského múzea, možno sa mi podarí zistiť niečo bližšie. Trebárs im štýl rezby napovie, koho dielo by to mohlo byť. Chlapci majú ešte jednu sošku Madony od toho istého rezbára, skúšame sa dohodnúť na cene:-)
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.