Zaregistrován
18. 1. 2010
byl by k mání?Mám plno věcí do výměny.
Zaregistrován
18. 1. 2010
Ahoj
Já ho viděl jen u kamaráda,který ho koupil na náhodu.Jinak záleží co sbíráš určitě bych tu něco našel.Mám tu plno mincí z různých období :-)
Zaregistrován
23. 11. 2011
On nabízí všude různé věci, tahá jen informace a šroubuje ceny, více méně zkouší na fb i tady soukromé aukce. Všechno to jsou kopané věci u kterých si představuje ceny jak u kabinetních mincí. Hezky mu ty informace zdarma naservírujte, on stejně ve finále zase o něco natáhne cenu a střelí to na Moravě nějakému "odborníkovi s prachama" Takovým lidem je škoda něco říkat. Za malý groš jsem mu nabídl dva, on chtěl tři, když jsem mu řekl že mu je dám tak zas že ne, že už má vyšší nabídku. Je to vykuk a z tohoto fora by se měl poslat do pr... Můj názor, zdraví P
Zaregistrován
1. 8. 2010
ale je treba uznať že cena bude niekde inde ako 2-3 tisíc.
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
31. 12. 2010
Možná byla,dokud jí někdo nevymáchal v "citronce".
Za hlášku "hoď to do citronky" bych sekal prsty.😃
Zaregistrován
15. 7. 2007
ale je to marny, je to marny, je to marny
skoda ji, dost ji to ublizilo
Zaregistrován
29. 10. 2013
Tak postupně.. Vůbec nevím kdo jsi ani co tady plácáš o nějakém šroubování cen a střílení "odborníkovi s prachama" . Znáš li někoho takového sem s ním, nebo se laskavě zdrž blbých komentářů. Jediný vykuk tady budeš asi Ty, já jsem se max. ptal na orientační cenu, což je myslím vcelku normální u mincí které neumím odhadnout. Od toho tu navíc je i vlákno, (myslím že taky dokonce zdarma 😲 🙄 ,ale zdá se mi zbytečné to po určení tady, strkat zase jinam. Takže vykuku, já jsem Ti něco nabízel? Nebo "kde všude nabízím různé věci?" co to tady plácáš? Doufám že to můžeš doložit když už tady chceš někoho obviňovat. Jestli jsi zhrzen z toho, že jsem neakceptoval něčí nabídku - asi tedy Tvou.. je čistě Tvůj problém. "Za malý groš jsem mu nabídl dva, on chtěl tři, když jsem mu řekl že mu je dám tak zas že ne, že už má vyšší nabídku "😃 Já jsem po někom chtěl 3? 😲 Tenhle vymyšlený blábol snad ani nebudu komentovat.. ".
Zaregistrován
15. 7. 2007
jde o neodborny ale rozsireny zpusob cisteni, je to jedno, zda je to nejaky "chelaton" nebo "citronka" ci nejaka zarucena "spenatova" smes a ruzne jine tomu podobne procedury. ta mince neni ze stribra vysoke ryzosti, ale obsahuje (resp. obsahovala) vyznamny podil medi. ta se diky omezene rozpustnosti nanechazi ve stribre zcela rovnomerne rozptylena, ale tvori mikroskopicke oblasti, v nich prevazuje (vice nez 90 %). tyto oblasti jsou nachylne ke korozi a mince v nalezovem stavu jsou proto casto pokryte vrstvou medenky (prave diky tomu, ze med obsazena ve stribre pomerne snadno vykoroduje). takove mince jsou obvykle cisteny bud zbytecne agresivne a nebo naopak dlouhodobym macenim v ruznych (treba vyse uvedenych) latkach. vysledek je ten, ze pri trose "sikovnosti" se z mince v takovem prostredi uvolni o dost vic medi, nez by odpovidalo prostemu odstraneni koroznich produktu. mince se stava krehkou, snadno se lame jiz pri neopatrne manipulaci, predevsim na okrajich a v mistech defektu (po staru obvykle "mince nezvoni" - o teto zkousce si osobne myslim sve). u techto minci pak chybi i udaje o puvodni hmotnosti, zjistit se v podstate neda ani puvodni ryzost (resp. je to narocne a nepresne). narocnejsim sberatelum pak vadi i vzhled, ktery neodpovida zachovalym sbirkovym kusum nebo sice castecne poskozenym, ale citlive osetrenym mincim. coz pak ma logicky vliv na cenu mince.
toz asi tak o tom tu byla rec...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.