Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
12. 2. 2010
Zdravím....Jak již asi víte, připravuju webovky o PG....Jelikož nakousnu téma i rubních značek, potřeboval bych nějaké pěkné fotky těchto značek jako obrazovou přílohu. Stačí mi jen detail rubní značky. Proto kdo by mi chtěl pomoci a zaslal by mi na mail nějaké takové fotky, byl bych moc vděčný. Nějaké groše s pěknými rub. značkami mám, ale nestačí to.
Děkuji za případné příspěvky.
Bigger
mail: richter.peter@seznam.cz
Zaregistrován
12. 2. 2010
Nazdar, sice moje prosba stále trvá, měl bych ještě jednu( zatím ). Momentálně sháním fota těch lepších kusů Ferdinanda I. A to všechny tři typy ražby mincoven.....Jáchymov, Kutná Hory i Praha. Děkuji za případné fota.
mail je ten samý.......😉
Zaregistrován
6. 7. 2009
poslal jsem ti e-mail
Zaregistrován
12. 2. 2010
Díky, vážím si spolupráce......A nikdo jiný........😳 😉
Zaregistrován
12. 2. 2010
Zdravím....měl bych ještě jednu prosbu....Jelikož jsem se ještě osobně nesetkal s určováním grošů panovníků Ludvíka, Jiřího a Ferdinanda ( bohužel je nevlastním, zatím, tudíž jsem neměl potřebu zjišťovat co a jak...), potřeboval bych vědět, jak postupovat při určování....? mohl by mi někdo třeba na mail napsat - ve stručnosti - jak postupovat u každého zvlášť? Moc díky! Jinak potřeboval bych detailní fota rubních značek - hlavně Jana Lucemburského.....stále platí! Díky všem za ochotu přispět.😉
Zaregistrován
17. 8. 2010
Navrhuji peclive prostudovat Haskovou (PG z let 1471-1526) a Chvojku😁 ...
Zaregistrován
12. 2. 2010
Já vím, mám a pokouším se tím nějak probrat, ale pro laika v těchto panovnících je to moc......tak neduď škrt a jen naznač....pls.....😐
Zaregistrován
6. 7. 2009
Typologie PG Ludvika a Jiriho je od Haskove, takze postupujes stejne jako napr.u PG Vladislava. Typologie PG Ferdinanda od Chvojky je postavena jinak. Rozlisuje je dle mincoven, dale jsou-li bez letopoctu (typ GRATIA nebo GRACIA) nebo s letopoctem (cleneni dle jednotlivych rocniku). Dalsi cleneni je pote dle opisu (samostatne avers i revers) a dle variant ocasu lva.
Zaregistrován
12. 2. 2010
Vřelé díky...konečně přesně to, co jsem potřeboval...moc díky!
Zaregistrován
12. 2. 2010
Přátelé, pomalu se blížím do finiše ( opravdu pomalu - toho času moc teď nemám ) s webovkama. Pro dokončení mi chybí jen málo.....Opět se obracím na Vás s prosbou, snad konečně někdo vyslyší a pomůže......Potřeboval bych foto jakékoli rubní značky Karla IV. - křížek, kolečko....je to jedno....a pak ještě vaše fota ze soukromých sbírek:
-Ferdinand I. - co možná nejlepší stav
- Ludvík I. - taktéž
- Jiří z Poď. - taktéž
Popřípadě odkaz, odkud je mohu stáhnout......Jde mi o nějaké " vzory " jako předsatvu pro návštěvníky neznalé grošového období.
Díky.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.