Zaregistrován
26. 12. 2011
Copak World Coins🙂 Před pár lety jsem zvažoval zakoupení, ovšem po zjištění, že nejvzácnější 3-krejcary Ferdinanda II. jsou z Vídně a Vratislavi a nejobyčejnější mincovny jsou Nisa a Mikulov, jsem investoval peníze jinde....
Zaregistrován
3. 2. 2011
Já jsem nikdy netvrdil, že výše zmiňovaný katalog je stoprocentní, pouze jsem odpovídal na dotaz
"docela bych chtěl vidět ten katalog, který jak píšeš udává na tyto ražby katalogové ceny"
takže jsem tazateli poskytl informace, ve kterém katalogu je najde, i když připouštím, že ceny tam uvedené nejsou reálné a to hlavně u vzácného ročníku 1708.
Zaregistrován
17. 3. 2014
Tyhle katalogy mám a pokrývají mi období 1601 - 1995. Samozřejmě je nemám kvůli cenám (fakt bych chtěl desetikorunu 1933 za deset dolarů apod.), ale kvůli přehledu, co všechno se razilo, a co mi ještě chybí. Na druhou stranu si v něm můžu udělat aspoň přibližný obrázek o vzácnosti mincí, které nedělám a nějak se ke mně dostanou (cizina). Kamarádovi jsem takhle určil jako vzácnou minci nějaké italské dvaceticentesimo ze dvacátých let (zápis v katalogu pro danou zachovalost 50 dolarů, což bylo mezi těmi centovými položkami jako pěst na oko). Na Auree udělalo v aukci 10 tisíc, a to jsem ho měl předtím na aukru za dvě stovky a neprodalo se - naštěstí.😈 Takže investice do těchto tří "telefonních seznamů" se mi už vrátila jenom na provizi od této kamarádovy mince, na první pohled pětikorunové položky.
Zaregistrován
26. 1. 2013
Dobrý den, narazil jsem na něco, co jsem ještě neviděl.
Salzburg - arcibiskupství, Paris Lodron, 1/2 Tolar 1628 - na svěcení dómu, ale je pozlacenej. To bylo oficiálně pozlacováno, nebo je to nějaká "partizánská" úprava?
Obrázky:
Zaregistrován
6. 11. 2008
pokovit si Ag minci není nijak těžké...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
26. 1. 2013
Mám dotaz ohledně značky (číslice) na reversu např. téhle mince...Všiml jsem si těchto číslic na různých mincích průřezem různých období...Je to něco jako značka "numismatika", sběratele, který nešetrně popisoval mince? Co to může být?
Ukázka:
Obrázky:
Zaregistrován
19. 1. 2008
je to evidenční sbírkové číslo .... lhostejno, zda ze soukromé sbírky nebo muzejní ..... takhle se to dělávalo v 19. a první polovině 20. století
Zaregistrován
26. 1. 2013
Nebo tady u Leopolda I. - jako by to bylo pořadí...
Obrázky:
Zaregistrován
21. 2. 2014
to Drakula:
zajímavá otázka - díval jsem se do Šmerdy (Solnohradské mince a medaile), rok vydání 1987 - vycházel hodně ze sbírky olomouckého arcibiskupství a na zobrazeních mincí se to čísly jen hemží. Napadlo mně, jestli ty čísla nebudou odstraňovat, ale drží si je tam (což ze všech možných důvodů chápu).
Ale pokud někdo má knihu doma tak například obrazová položka 107 ve Šmerdovi a:
http://coins.azz.cz/showmince.php?GroupID=7&MinceGroupNr=649&lng=1
líbí se mi, že to dokonce reflektují v signatuře🙂
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.