Zaregistrován
11. 2. 2016
Taky mě nikdy nenapadlo tomu věnovat větší pozornost
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
11. 2. 2016
Paul napsal/a:
Pěknej Jindra. Já mám jeden z lepších tento, jsou tam vidět všechny obličeje, to úplně často nebejvá.
Obrázky:
Když už to řešíme tohle jsou taky dobrý démoni. Řezač jako by poslouchal Slipknot. Ježíšek zombie, sv Anna se právě vrátila z temnoty hned po tom co snědla pár děti na svačinu a Maruška taky pěkná siréna 😆
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
24. 3. 2010
Tiež si všimnite, ako sa čisto gotický typ štítu v roku 1637 začína meniť na renesančný a v plnej kráse sa ukáže v roku 1638.
Zaregistrován
11. 2. 2016
Je to štít španělského tvaru. Ale jiné zdobné štíty už se objevují i na 10D 1630, tolaru 1632 a 3 krejcaru 1631, jsou běžnější u norimberských ražeb ale i u Norimberku používá třeba putzer tenhle zjednodušený štít.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
24. 3. 2010
Dík za info. Terminológiu som použil takú, aká je bežná pri uhorských minciach.
Zaregistrován
11. 2. 2016
sigur napsal/a:
Dík za info. Terminológiu som použil takú, aká je bežná pri uhorských minciach.
Ja tomu prd rozumim. Takto to uvadi Smetana tak to takhle znam. Heraldika mi jinak nic nerika.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
24. 3. 2010
sigur napsal/a:
Kúzlo nechceného...keď som prechádzal fotky, objavil som, že mám aj takýto variant. Neviem, či ho literatúta uvádza. Tak schválne, kde je pes zakopaný?
Obrázky:
Len pre poriadok...mitra je otočená naopak.
No a dnes mi prišiel jeden hódne zaujímavý olomoucký drobák...😉
Zaregistrován
24. 3. 2010
Na grajciarch Leopolda Wilhelma býva rodový štítok štandardne umiestnený v strede ako hlavný. Biskupský a kniežací bývajú po stranách, pričom je celkom bežné, že poradie týchto dvoch sa zamieňa (R-B-K, R-K-B).
V tomto prípade je ale poradie úplne iné (K-R-B) a to vzhľadom k opisu na reverze. Ak by sme reverz otočili tak, aby bolo poradie štítov štandardné (v tomto prípade R-B-K), tak by ten opis nedával zmysel.
Obrázky:
Zaregistrován
11. 2. 2016
Sigure dneska já. Dám sem tenhle kousek který už roky závidím kamarádovi a možná nadešel čas na změnu majitele, jen nevím jestli na něj budu mit. Je to opravdu nevídaný kousek a docela by mě zajímalo jestli někdo ví o nějakém záznamu výskytu nebo ho měl možnost vidět u někoho ve sbírce. Protože já znám a viděl jen tento kus. Plánský 3krejcar 1649 Heider značka mm horník. Opravdu výjimečná záležitost.
Obrázky:
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
24. 3. 2010
Tak to je iná lakocina. 😉 Ak to nezoberieš, tak sa hlásim.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.