Zaregistrován
24. 3. 2010
3 garjciar, 1695 - podarený je záver opisu COES a navyše 5-ka je hore nohami. 😃
Obrázky:
Zaregistrován
24. 3. 2010
Trochu škoda toho uška, ale aj tak som veľmi rád, že mi do zbierky olomouckých dvojičiek pribudla ďalšia z rovnakého páru razidiel...😉
Obrázky:
Zaregistrován
28. 6. 2008
Máte tu tak krásné mince..... ach jo, tak snad někdy nějakou také pořídím, i když ty ceny dnes... 😞
Tak sem dám alespoň mého Schlicka, co dnes přišel....
No, na chlubení stavem moc není... ale je to Schlick a ten se počítá...
... asi před deseti lety jsem ve sbírce jednoho měla. No, byl to šrot, tak jsem ho prodala a neměla dosud žádného. Říkala jsem si tedy, že už by to nějakého chtělo a nakonce se podařil tento. No jo, pořád to není žádný krasavec, ale při těch cenách dnes..... jsem ráda, že mám alespoň takového. Pořád je hezčí, než byl můj první 😃 . No a protože mám v kvalitě vzestupnou tendenci, tak doufám, že za pár let bude můj další už opravdu hezký 😆
Schlick, Planá, Candler 1631
Obrázky:
Zaregistrován
24. 3. 2010
Práveže je úplne v pohode. Gratulujem. 😉
Zaregistrován
11. 2. 2016
Na rocnik 1631 je opravdu dobry. Tento rocnik se v opravdu peknych stavech vidi hodne zridka, vlastne premyslim jestli jsem uz nekdy nejaky opravdu pekny videl. Sam jsem jich mel nekolik a ten co po letite selekci mam ulozeny taky neni TOP kus.
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
28. 6. 2008
Aha, tak v tom případě děkuji, to jste mne alespoň trošku potěšili...
Zaregistrován
28. 6. 2008
Tak na to koukám a koukám... kluci, že já to mám určené blbě....
Není to rok 1633?
Zaregistrován
11. 2. 2016
Jojo, jasný že je, zdál se mi tenhle typ pozdější. Ale nemám tady teď literaturu abych to překontroloval jestli se u ročníku 1631 vyskytuje i takové zpracování. Typický vizual pro ročník 1630 a 1631 je tento a z hlavy vím že 1631 má ještě variantu barokního štítku jako norimberský krejcary.
Obrázky:
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
28. 6. 2008
V tomto se neorientuji, ale když jsem minci kupovala, tak mne spíše na první pohled zaujal typ perlovce, který je takový "jehličkovitý" (na reversu). Zpočátku, než jsem jej koupila, ve mne totiž budil podezření 😆 Pak až po porovnávání fotek jsem zjistila, že u některých takový je a je to OK.
Našla jsem stejný ročník 1633:
https://www.numisbids.com/n.php?p=lot&sid=2844&lot=1270
Ty sbíráš Šlika nějak podrobněji? (na ročníky?)
Zaregistrován
11. 2. 2016
Ten tvůj je v poho, perlovec je v pořádku. Jj sbírám na ročníky a něco i na varianty ale jen pokud jsou výrazný rozdíly, ne na razidla nebo nějaký mírný nuance. Tady je moje Plánská 33ka, pro zajímavost mám tento ročník přímo vykopaný v planý a je to moje první Šlikova mince a vlastně tím začal můj úvod do tohohle světa.
Obrázky:
akolita@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.