Zaregistrován
21. 11. 2011
pzberatel: nevim, kdy jsi psal lez, ale nejak jsem nepochopil tu cast o vaznych sberatelich a prodejcich, ze se s nimi neda diskutovat o falzach. To je prave opak. Ano, je par prodejcu-podvodniku, co prodavaji umyslne falza, ale ti nemaji s vaznymi sberateli nebo obchodniky vubec nic spolecneho. A tohle rikat treba na zaklade zminovane drachmy - neni to nijak vzacna mince, asi jich bude mezi sberateli moc, takze me hojny vyskyt v aukcich neudivuje - je to jak psat, ze prazske grose Vaclava II. jsou padelane, protoze se jich objevuje na aukcich tak moc. Proste jsou hojne.
Ale to je jedno, uz jsme odbocili moc daleko🙂
Zaregistrován
26. 6. 2011
Pravda je, ze sa o tychto falzach popisalo vela. Napriek tomu sa tieto kusy pravidelne objavuju v aukciach. Naposledy tento rok u Lanza, ktory sa asi zhodneme je povazovany za spolahliveho dilera. Predal zhruba zopar sto kusov. Nehovorim, ze vsetko to boli falza, ale podla reportov, ktore si narokuju ich rozpoznat, ich tam mal celkom dost. Sucasne s nim ich mal v predaji myslim aj Dionyzos alebo G&N. Preto ked vidim meduzu, prve co ma napadne je, na to pozor. Nehovorim, ze treba tie mince prestat kupovat, ale treba byt zvlast pri tomto type ostrazity, pretoze ako pises, kazdy z obchodnikov zakladne typy tychto falz pozna a predsa ich predavaju. Ak tak robia, tak preto, ze ani oni v tom nemaju uplne jasno, alebo to robia vedome. Je to jedno ci tak alebo onak, ako by povedal klasik pochybnost zostane. Inak jednu som kupil aj ja a mam z nej velku radost, pretoze bola podla mna za rozumnu cenu🙂. Ale nekupoval by som ju na blink bez pripravy.
Zaregistrován
19. 1. 2011
Lanz uz davno nie je povazovany za spolahliveho dilera, minimalne preto, lebo pod jeho kontom dnes predava v podstate hocikto, kto si za to "privilegium" zaplati. Dyonisos a GN su OK.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.