Nejaku ukazku prilozim.
JA sa skor zaujimam ako to na tej preprave fungovalo. Kde sa podavali postove zasielky, kto ich preberal, kde ich spracovali - teda opeciatkovali. Dialo sa to v samotnej elektricke? Rad by som sa JAROF opytal, ci ma nejake poznatky z tejto postarskej cinnosti.
Za akukolvek odpoved budem rad.
Úhrnná preprava železničná spočívala v preprave zaplombovaných vriec - záverov - medzi predpísanými stanicami. Tieto obsahovali vopred roztriedenú a opečiatkovanú listovú poštu z odosielajúcich poštových úradov. Okrem toho sprevádzajúci vlakoví poštovní zamestnanci - sprievodcovia - mali povinnosť prijímať od verejnosti na staniciach svojej trati listovú poštu, túto orazítkovať a roztriediť. Následne ju odovzdať na mieste určenia, pokiaľ bolo na trati, alebo odovzdať v cieľovej stanici na ďalšiu prepravu.
Fungovali na menej dôležitých a lokálnych tratiach, kde by sa normálna vlaková pošta nevyplatila.
Ešte poznámka k číslovaniu vlakových pôšt. Za prvej republiky boli vlakové pošty a s číslamy nad 1000. Všetky na Podkarpatskej Rusi, jediná zachádzala na územie Slovenska. Pokiaľ viem bolo ich päť.
Vsetko pekne. Zial nic konkretne co by prinieslo svetlo do toho, ako to fungovalo na trati elektricky.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.