Zvláštní věc. Dosud nic a dnes hned dvě modrá razítka! Asi ne zrovna obvyklá věc.
No a aby to nebylo jen tak málo, tak přidávám 6 hezčích nebo zajímavějších razítek. Praha 1 razítko č. 200 (mám i 226, ale 200 mi přijde zajímavější😉 a je pěkně otištěné), možná by to mohla být zajímavá sbírka - všech 230 razítek, nebo kolik jich mají; a pět razítek maličkých pošt (ani nevím, že existuje dědina Kladky nebo Čepí), přičemž ten Bílý Kostel má taky nádech do modra a Dolní Krupá je typické (? snad je to typické) nové razítko Pošta Partner.
Obrázky:
Pro radost:
Jedna obálka s "kumulací" razítek ne zrovna velkých pošt (Blatnice pod sv. Antonínkem + Hovorany + Drásov - jsou přes sebe jak trilobiti😁 ) a k tomu ještě Tvarožná, Ketkovice, Židlochovice a Brno 28. Zvláštní na tom je, že tu máme 7 různých razítek, ale jen 5 adres. Sběratelé razítek se pachtí, sbírají to po jednom, a tady je 4 až 5 méně častých na jednom místě.
Vybraných 9 razítek - Pošta Partner 543 76 Chotěvice 11.9.2017 razítkovala "klasickým" partnerským razítkem s nápisem PARTNER a s trubkou. Další jsou rovněž velké pošty: Církvice u Kutné Hory, Merklín u Přeštic (krásný otisk), Bechlín, Mníšek u Liberce (to je sice větší pošta, ale krásný otisk razítka v novém designu s opravdu velkými písmeny), Rohovládova Bělá (jsem ani netušil že něco takového je), Olšany (ale ne ty Bolkovy, místo hvězdiček 3 tlusté malé křížky jako "x"), Horní Město (i když to není město) a nakonec sice velká pošta Česká Třebová 2 (jednička je nově snad Partner). Razítko mne zaujalo tím, že místo obvyklých hvězdiček má 3 tenké křížky jako velké "X" a taky je nápis velkými písmeny.
A na závěr "pohlavní dvojtvárnost" razítek v Hustopečích u Brna (razítka 18 a 21). Novější č. 21 s velkými písmeny a starší 18 s "normálním", obvyklým, písmem. Zvláštní na tom je, že jsou obě na jedné obálce a ještě k tomu ze stejného dne (a s nastavenou 18. hodinou). Čert ví, co to má znamenat.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.