Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith
Zaregistrován
17. 1. 2017
Co říkáte na louče z mosazi , kde mediem byl petrolej a byly určeny na osvětlování hasičské stříkačky v noci při zásahu ? Já si myslím, že by to měl být konec 19 tého století, nebo přelom 19/20 století. Každopádně je to Rakousko - Uhersko , nebo ne ? Jinak je to ověřeno a fakt to pochází z ruční stříkačky a bohužel je to jediné , co se z ní dochovalo. Celková délka cca 75 cm.
Obrázky:
Zaregistrován
17. 1. 2017
No pokud by měl někdo zájem o odkoupení této raritky, nebo návrh na nějakou případnou výměnu za něco co mne zaujme, tak se klidně ozvěte a pošlete mi zprávu přes toto forum. Cenu nevím, takže ji nemohu určit, abych to tady mohl uvést, jako nabídku podle pravidel. Možná by bylo pro mne lépe prodat a já si radši koupím co bude zajímat mne. Abych pravdu řekl, tak za celou dobu co sbírám vše staré, tak jsem na toto nenarazil a cenu nedokáži určit, abych ji tady mohl dát napevno.
Zaregistrován
17. 1. 2017
Inventární číslo 7319, Muzeum Skuteč http://muzeum.skutec.cz/m/sluzby/pro-badatele/digitalni-prezentace-sbirek/stroje-a-nastroje/
Zaregistrován
24. 6. 2017
Realita: cena nebude nijak velká.. pokud to vůbec někdo bude chtít koupit.
Zaregistrován
17. 1. 2017
Já nechci horentní sumu, ale nějakou stovku to udělá. Je to spíše pro toho , kdo renovuje staré ruční, nebo parní stříkačky. Nebo pro sběratele hasičských věcí a raritní to je v tom, že se k osvětlení používaly spíše kočárové lampy a použití pochodní bylo okrajové. Nebo mne napadá použití do pergoly ke stylovému osvětlení pro sběratele hasičských artefaktů. Abych pravdu řekl sbírám staré věci dlouho a petrolejku, jako pochodeň vidím poprvé a nikdy před tím jsem se s tím nesetkal a zajímalo by mne kolik starých pardů sběratelů se s nimi setkalo ... no muzeum má jeden kus a já mám pár, což bude asi zajímavější. Já bych cenu viděl kolem plus mínus 2000 Kč.
Zaregistrován
8. 5. 2015
Čoveče Lachtane, kde ty na ty kuriozity furt chodíš😃. Ale je to fakt zajímavé, co třeba nějaké hasičské muzeum, možná by měli zájem?
Zaregistrován
17. 1. 2017
To jsou náhody v mém okolí , jak jsem kdysi psal sleduji inzeráty v okruhu 20 km od bydliště. Původně jsem to chtěl do pergoly, ale paňmáma má jiný názor. Musím poslouchat , tak to dávám dál😃
Zaregistrován
17. 1. 2017
Fenixi a možná ani to muzeum, co jsem na něj dával odkaz neví, že to patří k parní, nebo ruční hasičské stříkačce. Nedivím se tomu, protože ani já to nevěděl dokud mi to nebylo řečeno od prodávajícího. Já na to v inzerátu koukal asi 14 dní a mudroval kde se to používalo a na nic nepřišel. Jedna z mých teorií byl kostel, ale to jsem pořád i zavrhoval... tak jsem tam ze zvědavosti zajel asi 3 km od bydliště a tam jsem se to konečně dozvěděl. Původně jsem to nechtěl, ale ta zvědavost ... znáš to😃
Zaregistrován
17. 1. 2017
ABCDEF .... neměl jsi pravdu a někdo o to zájem má. Tady nebyl, tak jsem to byl nucen dát jinde do aukce a představ si, že v tom někdo vidí také zajimavý sběratelský artefakt,jako já a proto přihodil ... zatím je to v té finanční relaci, kterou jsem odhadl. No končí to zítra ráno a i kdyby to zůstalo na 2 , tak budu mít radost, že mne intuice nezklamala. Kdyby to pańmáma chtěla do pergoly, tak to nedám pryč ... ale jak říkám poslouchat se musí jinak bych byl týden BEZ😃
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.