Moderátoři: smith, babygulka, regula_jan, kolo101
Zaregistrován
12. 10. 2013
Před asi půl rokem se poštěstil i tento kousek, ale jde jenom o výstřižek, tento jsem koupil u nás v antiku za 25,-- (že prej mu to leží v šuflíku) :-D ZDe Vot. 193. :-))
Obrázky:
Ve filatelii nelze nikdy zoufat. Budoucnost nám může přinést nádherná překvapení. (Máte-li nějaký zajímavý dokument k historii Židů na našem území do roku 1848, nabídněte.)
Zaregistrován
11. 3. 2011
Ahojte,
může mi někdo poradit? Netušíte co znamenají dvě razítka na dopise z Terstu do Bordeaux - jsou označena žlutě. Za každou odpověď předem moc děkuji.
esliesli
Obrázky:
Zaregistrován
12. 10. 2013
Dneska šla hodně Jihlava, stará Olomouc, ale největší radost mám z Želetavy - modré. 😋
Obrázky:
Ve filatelii nelze nikdy zoufat. Budoucnost nám může přinést nádherná překvapení. (Máte-li nějaký zajímavý dokument k historii Židů na našem území do roku 1848, nabídněte.)
Zaregistrován
12. 10. 2010
Ta Želetava je pěkná.
Zaregistrován
21. 3. 2011
esliesli napsal/a:
Ahojte,
může mi někdo poradit? Netušíte co znamenají dvě razítka na dopise z Terstu do Bordeaux - jsou označena žlutě. Za každou odpověď předem moc děkuji.
esliesli
Obrázky:
Ahoj,
já bych řekl,že je to něco podobného,prostě zkratky,že dopis šel z ciziny.
Obrázky:
Zaregistrován
12. 10. 2010
Otázkou je, jestli to razítko tam dali v Terstu nebo v Bordeaux.
Zaregistrován
11. 3. 2011
tak to uz asi nezjistim ... nic me to prave nerika a proto se obracim na ostatni...
Zaregistrován
12. 10. 2010
T by mohlo být "Terst", S možná "Schiff"? Ale to fakt jen hádám. Nevím, co je to třetí písmeno.
Zaregistrován
12. 10. 2013
Prosím o radu, zda se jedná o peněžní dopis. Nemůžu přijít na to, co znamená poslední věta - "47 x .....". Děkuji za pomoc. :-)
Obrázky:
Zaregistrován
21. 3. 2011
Ahoj,
peněžní dopis to je.To 47x bude 47 krejcarů,které byly v dopise vloženy.Porto to nebude,uprostřed dopisu je psací P-porto a je to úřední dopis-takže se neplatilo.
Třeba někdo rozluští tu větu za tím 47x.
Peněžní dopis má správně vypadat asi takto,ale i ten Tvůj se motá kolem prachů🙂
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.