Jaa-chym

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2010

Vytvořeno:
21. 8. 2011, 15:39

Jaa-chym napsal/a: .......Samozřejmě boháčův synek, který klidně oželí 100.000/měsíc, je asi mimo téma, ale těch uváděných 600E (=15000Kč) si za půl roku (i dřív) v klidu s rezervou našetříš...... ...

Pokud jsem to dobře pochopil, tak gratuluji k očekávaným přírustkům:) No tak samozřejmě čerstvá mláďata nebo naopak 2 vysokoškoláci jsou tvrdý zásah do rozpočtu. Já jsem to počítal od oka - 20.000 CZK čistého, drahá polovička řekněme 15000. Nájem 10k, jídlo pro2 6k - z toho polovina j 8 tisíc. 2k za dopravu, 2500 na Merkury, 1000 na hadry (zbytná položka), zbývá 6500, když si ženuška utratí taky 3500 (zde se to obrací, z hadrů je nezbytná a z Merkurů zbytná položka), zbývá jí 3500, takže dohromady máte 10k na další chod domácnosti, jako krmivo pro mládež atd. Je jasné, že by to chtělo taky něco uspořit, pak nenadálé výlohy atd.. Ale myslím, že těch 2500,- za měsíc stranou je zcela reálných. Pokud je člověk sám, je to o něco snandější. Koupit si 2 známky za rok je pochopitelně opruz, ale tímto je myšleno potěšení jednou za čas a taky třeba není od věci naznačit přibuzenstvu, že místo kravin k Vánocům a narozeninám by se mohli složit, resp přispět na něco, co by tě opravdu potěšilo.

Profilový obrázek
smith

Moderátor

Zaregistrován:
6. 2. 2009

Vytvořeno:
21. 8. 2011, 15:55

Dobre som typoval, že iné zárobkové pomery berieš do úvahy.

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

numismatik-fji

Uživatel

Zaregistrován:
3. 2. 2011

Vytvořeno:
21. 8. 2011, 16:00

To Evropa1: Katalogů je dost a je možné ho koupit za 7 US dolarů + doprava. pokud by jste ho si ho kupoval, přiberte i jeden pro mě, dopravu budu hradit za oba katalogy celou.
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2896.m570.l1313&_nkw=H.D.Rauch Catalog 50 / 1993&_sacat=See-All-Categories

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
21. 8. 2011, 16:05

To smith.
Postěžoval jste si, že každý běžný kousek zde vyvolává posměch. Z toho si nic nedělejte, protože toto chování není na místě. Pokud se bude jednat i o běžnou známku, ale v dobré zachovalosti, což je nepřekročitelná podmínka, pak není důvodu pro takové jednání. Mě potěší každá mince, pokud je hezká a nedělám žádný rozdíl v radosti, kterou z ních mám, mezi běžnou a vzácnou. Možná, že můžete mít větší radost ze známky za 2 EURa, než někdo z jiné za 1000 EUR a to přeci v zásadě jde.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
21. 8. 2011, 16:10

To numismatik-FJI.
Klobouk dolů, protože to jsem nemyslel, že ho tak rychle objevíte, ale informace jsem měl jiné a asi zavádějící. Bohužel musel bych požádat někoho na Ebay, protože já tam nejsem registrovaný.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

Vytvořeno:
21. 8. 2011, 16:15

To Evropa1: Ano pan Halačka se mohl zmýlit, ovšem nezdá se mi pravděpodobné, že by se neseznámil s literaturou na kterou dává odkazy, ovšem pokud zde nedáte obrázky obou mincí, musím hodnotit Vaši informaci jako "jedna paní povídala".

To numismatik FJI - priznam se ze Vase postoje nechapu. Evropa1 nam dal urcitou informaci a ani ja, prestoze delam razby prazske mincovny, si v soucasne dobe tuto informaci overit nemohu protoze take nemam uvedeny katalog ani NL k dispozici, to ale neznamena ze za tuto informaci nejsem rad, protoze overit si ji budu moci urcite pozdeji. Vas pristup zhodnoceni informace jako "jedna pani povidala" mi pripomina pristup jineho clena tohoto fora ktery take vzdy na to co nezna odpovida stejnym stylem.
Ze ma Halacka v publikaci nektere chyby je znama vec, zrovna vcera jsem na jednu zasadni narazil kdyz jsem sem na forum daval prispevek o nezname mincm.znacce na 15 krejcaru 1623 Ferdinanda II. Urcite Halacku mate, muzete mi prosim rici co je ve II.dile na str.540 u 15 krejcaru z mincovny Hradec u Opavy spravne, opis nebo obrazek? Opis aversu konci REX, ale vyobrazena mince ma opis REX.DS t.j. REX DVX SILESIAE. Tuto chybu neopravil ani v seznamu oprav vlozenem do III.dilu ani v Dodatcich I. nebo II. !
Pro Evropa 1 - nenechte se prosim znechutit nekterymi nazory z teto diskuse, ja osobne Vase prispevky ctu rad a urcite mi pomohly k ziskani dalsich cennych informaci za coz Vam dekuji.

numismatik-fji

Uživatel

Zaregistrován:
3. 2. 2011

Vytvořeno:
21. 8. 2011, 16:18

To Evropa1: Já jsem sice na Ebay registrovaný, bohužel zatím jsem nic nekupoval a tak mám problém jak zaplatit, jedná se celkem o 15 US dolarů a ty jsem ochoten obětovat, ovšem nemám potřebnou kartu.
http://offer.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?BinConfirm&item=300441709234&pt=LH_DefaultDomain_0&quantity=1&fb=1&frompage=4340&rev=2&BidBinInfo=<bidInfo><ID>300441709234</ID><MB></MB><QTY>1</QTY></bidInfo>

Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

Vytvořeno:
21. 8. 2011, 16:22

poštovné z USA Vám to dost prodraží a vzhledem k výši poštovného(velká hmotnost) možný i DPH...

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

numismatik-fji

Uživatel

Zaregistrován:
3. 2. 2011

Vytvořeno:
21. 8. 2011, 16:32

To Dracek: máte pravdu 7 $ za katalog + 15 $ za dopravu, takže v přepočtu asi 400.- Kč + možná i další výdaje, pokusím se najít tento katalog někde za humny, vím, že tyto starší katalogy se daly zakoupit i v Rakousku, ovšem teď si nemohu vzpomenout na obchod, jinak děkuji za upozornění.

Jaa-chym

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2010

Vytvořeno:
21. 8. 2011, 16:37

Dobre som typoval, že iné zárobkové pomery berieš do úvahy.

OK, ale taky jsem nadsadil nájem a jídlo. Ale beru, že za prvé na SLovensku to bude těžší a za druhé těch českých 24000,- hrubého průměrné mzdy je opravdu průměr, ale ne medián... Každopádně ta poslední poznámka platí tady i u Vás:)

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.