Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
21. 8. 2011, 14:22

To Jaa-chym.
Velice Vám děkuji za Váš článek, kterým jste pochopil o co mě jde. Numismatika, nebo filatelie není o tom, že vyhraji ve sportce milion a pak si koupím sbírku a budu ješitně šťastný. Sbírání je i o informacích a jejich ověřování. Koupená mince, nebo známka je až vrcholem našeho snažení. Na začátku této cesty si musíme pomoci sami a až se dostaneme na nějakou křižovatku a nebudeme vědět kudy dál, pak můžeme požádal o pomoc, protože nás nejvíce dokáže potěšit vlastní výskum, než jen opisování toho, na co již přišli jiní před námi.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

numismatik-fji

Uživatel

Zaregistrován:
3. 2. 2011

Vytvořeno:
21. 8. 2011, 14:24

To Evropa1: Ano pan Halačka se mohl zmýlit, ovšem nezdá se mi pravděpodobné, že by se neseznámil s literaturou na kterou dává odkazy, ovšem pokud zde nedáte obrázky obou mincí, musím hodnotit Vaši informaci jako "jedna paní povídala".

Profilový obrázek
smith

Moderátor

Zaregistrován:
6. 2. 2009

Vytvořeno:
21. 8. 2011, 14:25

Jaa-chym napsal/a:

.......Samozřejmě boháčův synek, který klidně oželí 100.000/měsíc, je asi mimo téma, ale těch uváděných 600E (=15000Kč) si za půl roku (i dřív) v klidu s rezervou našetříš......

Keď vieš našetriť ako píšeš, tak klobúk dole. Ale:
-buď máš nadpriemerný zárobok
-nemusíš živiť okrem seba nikoho iného (mám na mysli rodinu)
-ak do roka podľa tvojho prepočtu si môžem dovoliť rozšíriť svoju zbierku len o 2 kúsky, tak to nie je hobby, ale trápenie sa, a hranie na veľkého zberateľa

Asi patríme do inej zárobkovej skupiny. Napriek tomu, že som sám sebe pánom (rozumej podnikateľ) nie som schopný toľko našetriť za 6 mesiacov. A nehovoriac o tom, že za 6 mesiacov budem živiť dve hladné krky navyšše (deti). 😉

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
21. 8. 2011, 14:38

To numismatik-FJI.
Já jsem přišel na dvě chyby, které si neověřil, ale druhý případ sem již po těchto zkušenostech uvádět nebudu.
Pro vnímavého člověka má každá informace, kterou si může ověřit velkou cenu, protože do tohoto procesu může zapojit sám sebe. Kdo chce vše dostat na zlatém podnosu, pro toho nemá cenu žádná informace.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
21. 8. 2011, 15:07

To smith.
Stále mám takový dojem, že Vaše příspěvky zklouzávají k finančním záležitostem a ani si neuvědomujete, že zde vytváříte hranici mezi těmi, kdo na to mají a těmi, kdo nikoli.
Jedinou hranicí, která by tady měla odůvodněně být, to je hranice mezi sběrateli skušenějšími, kteří mají hodně vědomostí a těmi, kteří začínají a moc toho zatím nevědí. Samozřejmě, že ti první by těm druhým měli pomáhat. Znovu opakuji větu kterou jsem tady již napsal. Můžu mít sbírku za pár korun, do které dám kus sebe a každý, kdo jí uvidí, pozná, že o tom něco vím a druhý bude mít soubor všemožných rarit, ale bude to pouze snobsky ješitný soubor na vytahování se před kamarády. Jaká sbírka bude mít větší hodnotu ? Samozřejmě nemyslím finanční.
Proto se zde vzájemně učme ať jsme bohatí vědomostmi, když nám osud nenadělil bohatství movité.

Profilový obrázek
smith

Moderátor

Zaregistrován:
6. 2. 2009

Vytvořeno:
21. 8. 2011, 15:09

To Evropa1

Je to zrejme tým, že tu prezentované "lacnejšie" kúsky zo zbierok boli poväčšinou predmetom posmeškov iných......

numismatik-fji

Uživatel

Zaregistrován:
3. 2. 2011

Vytvořeno:
21. 8. 2011, 15:09

To Evropa1: Máte pravdu, neověřená informace nemá žádnou cenu. Ovšem já bych si Vaši informaci rád ověřil, ovšem jak to mám udělat, když ani Vy nemáte možnost v současné době doložit obrazovým materiálem svoji informaci a to jste PAN NUMISMATIK, který, alespoň podle Vašich příspěvků, má mezi numismatiky hodně přátel, jezdí na zahraniční aukce, prostě špička mezi numismatiky, jak já obyčejná numismatická nula se mohu dostat k informacím, které Vy nemáte ?

babygulka

Moderátor

Zaregistrován:
7. 6. 2010

Vytvořeno:
21. 8. 2011, 15:10

smith konecne niekto napisal ako sa na Slovensku zaraba, kebyze to napisem ja tak ma tu ukrizuju ze nemam pravdu... ja byvam na Spisi a tie zarobky su naozaj mizerne... kolko bohacov je na Slovensku a pritom sa nevenuju ziadne zalube len rozhadzuju finan. prostriedky, ku ktorym prisli lahko ked boli pri korytach...

Profilový obrázek
smith

Moderátor

Zaregistrován:
6. 2. 2009

Vytvořeno:
21. 8. 2011, 15:11

No a v neposlednom rade musíme sa ospravedlniť kolo101 za zneužitie jeho témy. 😉

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
21. 8. 2011, 15:21

To numismatik-FJI.
Prosím Vás nepřeceňujte mě, protože nejsem žádná špička. Kdybyste viděl sbírky těchto sběratelů, pak byste nemohl měsíc spát. Jsem normální člověk s velmi omezenými finančními prostředky, z pohledu jiných, ale stále to zde opakuji dokola. Ať se věnuji čemukoli, snažím se získávat vědomosti a snad platím za člověka, který je vždy náležitě připraven. A na to již peníze nemají vliv. To je již o něčem jiném.
Katalog číslo 50 Rauchovi aukce z roku 1993 se těžko shání, protože snad byly tištěny v malých nákladech. Asi se nechá koupit, možná v rakouských aukcích, ale již možná za ceny ke sto eurům, ale tuto informaci berte s velkou rezervou.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.