Profilový obrázek
smith

Moderátor

Zaregistrován:
6. 2. 2009

Vytvořeno:
21. 8. 2011, 10:33

Evropa1 napsal/a:

To numismatik-FJI
Věřte, že vše co zde píši je založeno pouze na hmatatelných důkazech. To je i případ, který zde zmiňujete. Bohužel nemám ani tento ročník NL, ani katalog, který se bohužel těžko schání, ale literaturu zde zmiňovanou jsem viděl, ale požádal jsem někoho jiného, kdo jí případně vlastní, aby sem poskytl fota. JINAK BYCH SI NEDOVOLIL SEM NĚCO PSÁT A TVRDIT, narozdíl od některých autorů.
Myslím, že v tomto případě jsem udělal hodně. Upozornil jsem na chybu, dal jsem srozumitelné nejpravděpodobnější vysvětlení a odkazy. To, že zde nejsou fota, není snad vážný prohřešek. Snad nemusím každého vodit jenom za ručičku, protože kdo o tuto problematiku bude mít zájem, časem si důkazy v případě NL sežene.

A sme presne tam, čo som písal.... "časom to príde aj začiatočníkom..." no a toto si myslím, že nie je poslaním tohto fóra.

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
21. 8. 2011, 10:54

To smith.
Jsem tu pár dní, ale snažil jsem se tématem mincí Františka II dát diskuzi nějaký smysl. Jestli jste si nevšiml, tak já, narozdíl od některých jiných lidí se zaobírám konkrétními tématy, do kterých se snažím zapojit i jiné sběratele. Pořádně si toto téma přečtěte, abyste zjistil, že se snažím znovu a znovu předkládat další nové a nové otázky v rovině konkrétních hmatatelných zdělení. Právě si myslím, že já opravdu jdu do konkrétních záležitostí a neodpovídám zde stalem, neodpovím Vám, to pochopíte časem, jak mě stále vkládáte do úst. To jsem snad nikde nepoužil, ale naopak stále nabádám začínající sběratele, aby se zde zapojili, protože se naučí víc, než jenom pouhým čtením. JÁ ZDE NEDĚLÁM ŽÁDNÉ ROZDÍLY MEZI SKUŠENĚJŠÍMI A ZAČÍNAJÍCÍMI SBĚRATELI, ALE PRÁVĚ NAOPAK JIM CHCI POMOCI. Na druhé straně by bylo chybou, abychom se je snažili vézt za ručičku i v těch nejjednodužších úkonech. Proto mě překvapilo, jak jste si rozuměl s numismatikem-FJI. Znovu opakuji. Já jsem zde upozornil na chybu i usvědčujícími důkazy, ale nebudu zde každého vodit za ručičku. Já nepojedu pro Rauchův katalog 500 kilometrů, nebo pro NL ke kamarádovi 30 kilometrů, jenom pro to, že někdo chce vše až pod nos.
PÁNOVÉ NEDĚLEJTE ZE MĚ TEORETIZUJÍCÍHO ŽVANILA, PROTOŽE VŠE CO SEM PÍŠI JE ZALOŽENO NA FAKTECH, KTERÉ SI MŮŽETE OVĚŘIT, ALE NECHTĚJTE ABYCH VŠE DĚLAL JENOM SÁM.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Profilový obrázek
smith

Moderátor

Zaregistrován:
6. 2. 2009

Vytvořeno:
21. 8. 2011, 11:05

To smith. Jsem tu pár dní, ale snažil jsem se tématem mincí Františka II dát diskuzi nějaký smysl. Jestli jste si nevšiml, tak já, narozdíl od některých jiných lidí se zaobírám konkrétními tématy, do kterých se snažím zapojit i jiné sběratele. Pořádně si toto téma přečtěte, abyste zjistil, že se snažím znovu a znovu předkládat další nové a nové otázky v rovině konkrétních hmatatelných zdělení. Právě si myslím, že já opravdu jdu do konkrétních záležitostí a neodpovídám zde stalem, neodpovím Vám, to pochopíte časem, jak mě stále vkládáte do úst. To jsem snad nikde nepoužil, ale naopak stále nabádám začínající sběratele, aby se zde zapojili, protože se naučí víc, než jenom pouhým čtením. JÁ ZDE NEDĚLÁM ŽÁDNÉ ROZDÍLY MEZI SKUŠENĚJŠÍMI A ZAČÍNAJÍCÍMI SBĚRATELI, ALE PRÁVĚ NAOPAK JIM CHCI POMOCI. Na druhé straně by bylo chybou, abychom se je snažili vézt za ručičku i v těch nejjednodužších úkonech. Proto mě překvapilo, jak jste si rozuměl s numismatikem-FJI. Znovu opakuji. Já jsem zde upozornil na chybu i usvědčujícími důkazy, ale nebudu zde každého vodit za ručičku. Já nepojedu pro Rauchův katalog 500 kilometrů, nebo pro NL ke kamarádovi 30 kilometrů, jenom pro to, že někdo chce vše až pod nos. PÁNOVÉ NEDĚLEJTE ZE MĚ TEORETIZUJÍCÍHO ŽVANILA, PROTOŽE VŠE CO SEM PÍŠI JE ZALOŽENO NA FAKTECH, KTERÉ SI MŮŽETE OVĚŘIT, ALE NECHTĚJTE ABYCH VŠE DĚLAL JENOM SÁM.

Myslím si, že ak niečo tvrdí človek, tak by to mal podložiť aj s hmatateľným dôkazom, či nie?
Ak niečo tvrdím, tak to aj podložím obrázkami, citáciou, alebo niečím podobným. A nemôžem očakávať, aby čitateľ môjho tvrdenia dohľadával dôkaz môjho tvrdenia. Dôkaz musím dodať ja. 😉

Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

Vytvořeno:
21. 8. 2011, 11:23

Smith: poslal jsem Ti mail na adresu co máš na geccon.sk(snad je aktualni)...

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
21. 8. 2011, 11:24

Víte, vždy je nejdůležitější nějaká informace, která nás dokáže na nějakou věc upozornit a tím nás obohatit. Hmatatelným důkazem zde jsou relevantní odkazy, KTERÉ SI MŮŽE KAŽDÝ SEHNAT. Já zde nedělám vědeckou publikaci, která musí mít veškeré náležitosti. Já zde pouze diskutuji na jedno téma a upozorňuji na svoje zjištění.
Pokud by mě sem někdo dával srovnatelné informace i s odkazy, kde bych si je mohl ověřit, byl bych mu nesmírně vděčný a nedovolil bych si vyčítat drobnosti v podobě nedodaných fotek atd., které dotyčný mít nemusí. Potom zajisté můžete namítnot, že taková informace nemá být bez důkazů uvolněná. Já se ale znovu ptám, co má větší cenu ? Zásadné informace, jen s důkazovými odkazy, nebo tabu ? Co nás dokáže posunout dál ? Nevědomost, nebo trocha práce s hledáním důkazů, které víme kde máme hledat?

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

babygulka

Moderátor

Zaregistrován:
7. 6. 2010

Vytvořeno:
21. 8. 2011, 11:48

kto je sikovny, spyta sa tu diskutujuceho, kde to hladal, pripadne nadviaze kontakt s nim a mozno mu pomoze... trebars i zaciatocnik

Profilový obrázek
smith

Moderátor

Zaregistrován:
6. 2. 2009

Vytvořeno:
21. 8. 2011, 12:17

Smith: poslal jsem Ti mail na adresu co máš na geccon.sk(snad je aktualni)...

Odpovedané.... 😉

numismatik-fji

Uživatel

Zaregistrován:
3. 2. 2011

Vytvořeno:
21. 8. 2011, 13:42

To Evropa1: Nevidím důvod proč bych si měl opatřovat nějaké důkazy o tom, zda má pravdu pan Halačka a nebo pan Evropa1, Vy jste napsal článek, že se pan Halačka mýlí a že by měl lépe sledovat numismatickou literaturu za posledních dvacet let a proto se ptám, jak jste k těmto závěrům přišel když nemáte k dispozici potřebnou numismatickou literaturu, na kterou pan Halačka ve své knize dává odkazy ?

Jaa-chym

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2010

Vytvořeno:
21. 8. 2011, 13:43

smith napsal/a:

Myslím si, že zmyslom týchto stránok je debata bez ohľadu na úroveň zberateľa (začiatočník, pokročilý alebo profík).
Len mám pocit, že vysoká odbornosť niektorých príspevkov odradzuje tých menej zdatných zberateľov. Zberatelia, ktorí už sú na nejakej tej vyššej úrovni zrejme majú svoje cesty, možnosti vymieňať si názory neverejne...

Preto je tu veľa začiatočníckych otázok (niekedy veru aj naivných).

Neodrazuje! Smith, já jsem začátečník, známkám se "věnuji" asi rok... tehdy jsem nevěděl, co je celina a co celistvost, co příčka a co HZ. Proto pro mě bylo jako sci-fi, že někdo určuje např. známková pole u Hradčan. Ale i takové příspěvky jsem si přečetl, mnoho z toho (no spíš něco z toho) zapamatoval a dnes nejenom, že všem těm zkratkám rozumím, ale už i chápu, proč a jak to kdo dělá. Souhlasím, že otázky nás začátečníků jsou často triviální, ale beru jako velké plus tohoto fóra, že se nám téměř vždy dostane srozumitelné odpovědi (na tomto místě se sluší jmenovitě poděkovat především Dejvymu, jehož bezbřehá trpělivost je obdivuhodná). A jneom ještě k té zajímavé diskuzi mezi Tebou a Evropou1 - jsa po fotrovi diskutér, rád bych se vyjádřil jen k několika věcem (kromě již zmíněného) - co se týče financí - ať si kdo sbírá, co chce a na co má peníze, ale dle mého pokud chce něco dělat pořádně, vč. budování sbírky, něco do toho uvolnit musí. Samozřejmě boháčův synek, který klidně oželí 100.000/měsíc, je asi mimo téma, ale těch uváděných 600E (=15000Kč) si za půl roku (i dřív) v klidu s rezervou našetříš. A k těm důkazům ohledně mincí - souhlasím s Evropou, myslím, že (jak říkal Klein v Hříších pro ...) - teď už máte dost indicií, aby jste vraha vypátrali sami... Resp máte všechny indicie i s adresou a tepete, že nedal i fotku...;)

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
21. 8. 2011, 14:15

To numismatik-FJI.
Já jsem Vás již několikrát upozorňoval, abyste podrobně četl, co píši. Já jsem jednoznačně psal v článku číslo 370 , že tuto literaturu nemám, ale PŘÍSLUŠNOU LITERATURU JSEM VIDĚL A VŠE JSEM SI OVĚŘIL. To, že se pan Halačka mýlí, na to jsem uvedl důkaz v podobě Rauchova katalogu, kde je v Halačkově díle chybně uveden odkaz na neexistující typ. Já jsem této informaci nevěřil a proto jsem si našel možnost, abych se do tohoto katalogu mohl podívat a JEDNOZNAČNĚ SE I ZDE OBJEVIL KLASICKÝ TYP A PODLE MÉHO NÁZORU SE ZA OBĚMA ODKAZY SKRÝVÁ JEDEN IDENTICKÝ KUS.
Jestli mě budete věřit, nebo né, to je Váš problém, protože se vždy zmůžete pouze na spochybňování a dokonce i v jednom případě jste mě obvinil ze lži a v mém případě nediskutujete v poloze konstruktivního dialogu.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.