Moderátoři: Jaromir, Admin - Zdeněk Jindra, smith
Gratuluji ke kupu,ono je to hodně o klice koupit nepoznané ono je jednoduší koupit pod katalog.já např koupil celé série od Mi 360,od Mi 398 a od Mi 447 tam je katalog několik set a ja je mam za cca 90kč.to je sice trochu mimo mísu ale toto mi taky uplně nevadí ale spíš to mam tak doplnkově.
no jinak k té tvé známečce tam je taky pěkná ta přerušená linie nad 9 a to razítko je asi taky nějaké načinčané.
Bohužel u mě žádná nová specialitka není až na velmi náprstkové razítko viz obr. v pravo nahoře.Jinak sbírka se mi hezky rozrůstá ale ne o nějaké viložené rarity ,ale možná by tam třeba i byly ale já nemam řádnej RU katalog abych je třeba rozpoznal.proto Tě žádam o radu po jakém katalogu bych se měl poohlédnout aby zahrnoval ru državy+bosna atd.nejlépe v čj ale nj taky nevadí.jinak si prosím nevšímej této stránky z alba to je takovej nezařazenej matroš.
Obrázky:
pro zacinajiciho bych doporucil ANK ( Austria Netto Katalog ), na mych strankach je link na prodejce. Staci si objednat, oni katalog poslou ( cca 30,-€ ) i s fakturou a tu je potreba potom zaplatit. Tak to uz delam par let, i kdyz uz pouzivam Ferchenbauera 2008, ale ten je trosku drazsi :-)
Ale jak rikam, podle mych zkusenosti je ANK Osteriech Spezial vynikajici pro zacinajiciho. Naproti tomu vubec nedoporucuji Michel Ostereich Spezial. Jednak ma sve cislovani, ale hlavne je znachne povrchni a v nekterych vecech uplne zavadejici ( treba zoubkovani 9:9:9:10 !!! --- toto je totalni nesmysl )
Nemáte nějakou pěknou fotečku merkurů první emise ve víceblocích raženejch - stačí modrej merkur😮)
Mám jen trojpásku z milána, snad se mi podaří i nějakej blok najít a koupit během života...
Našel by se někdo kdo by mi poslal oscanované stránky z Hirše týkající se pouze Merkur I. emise, zaplatim, řekněte si.
mail: mercurias@seznam.cz
kolo101 napsal/a:
pro zacinajiciho bych doporucil ANK ( Austria Netto Katalog ), na mych strankach je link na prodejce...
Asi se špatně dívám, ale nemůžu ho tam najít 😕 . Ale našel jsem si to i tak🙂
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.