Moderátoři: Jaromir, Admin - Zdeněk Jindra, smith
toto je zajimava vecicka, sice se to nezda, tech znamek jsou miliony, ale toto na nich uvudite upne vyjimecne
Obrázky:
pozor !!! to neni chyba oubkovani .... firemni perforace ( Tiller )
Obrázky:
balken je otisk podlozky mezi znamkami , zde je na znamkce nahore pod zoubky, na teto emisi pomerne vzacne
zdravim, ja si mysli, ze pro sberatele klaickeho Rakouska a jejich vnejsich post je dobry tento link.... kdyz se koukam na ceske aukcni internetove servery, tak je tam tolik polopravd a vyslovene LZI !!! mne se obraci kudla v kapse:))), ale nic nezmuzes !!! n-krat jsem psal na jeji tzv. OVERENI ... hahahaha ...
odpoved: pan prodava podle reguli ...
a o cem mluvim ... o falza nejde.to pozna kde jaky zacinaji filatelsta, jde o nabidky na zoubkovani typo LZ ( linien zeiting ) - radkove zoubkovani.
v podstate ANI JEDNO ze soucasnych nabidek na aukru na LZ ( vetsinou 10 1/2 ) neni radkove zoubkovani !!!!
uz jsem videl mnoho kupcu, kteri vedeni vidinou "levne"koupe vyhodily sve prostredky ven oknem !!!
POZOR panove a damy ... kupujte jen u znalych obchodniku nebo filatelistu :-)))
ps. bez reedice
kolo napisem ti email idem do prace :-(
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články
tak dnes nejaky ulovek z aukra... pro juniora.
jak se v rakousku hledaji "dobre veci".
neni to nic svetoborneho, ale stoji to alespon za ukazku.
toto jsem koupil pred nedavnem na aukru. na prvni pohled obycejna I.emise, za kterou jsem dal, tusim, 89,-Kc......, ale pri peclivem zkoumani se da odhalit mnoho zajimavosti:
1) je to 9kr I.typ
2) ma deskovou vadu (PF) na ZP 290 ( P290 ), --> nedotisk stredem znaku <-- , ktera patri mezi vyznamne deskove vady.
3) vzdalenost mezi 9 a K(REU..) je 0,4mm, tudiz hledana vzdalenost
4) na rubu je vyrazny strojni obtisk
no a z "obycejne" I.emise je znamecka s katalogovym zaznamem 330,-€, ale hlavne je to paradni pocit "objevit" nepoznane.
mimochodem, ta to tusil, ze to bude dobre, i kdyz z obrazku nebylo skoro nic videt, ale nos me nemylil. k tomu jsem jeste pridal dalsi 9kr , tentokrate s rozteci 0,7mm, takze dvemi slovy: DOBRA KOUPE :-)
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.